Θρίλερ με τον θάνατο του Κ. Παπανικόλα: Ο οικολόγος καναλάρχης του Τηλεφώς & του Kontra "έφυγε" μυστηριωδώς - Εντολή εισαγγελέα να μην γίνει κηδεία (βίντεο)

Το μυστήριο με το πρόσωπο που τον φρόντιζε και οι δικαστικές προεκτάσεις

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση θανάτου του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, μετόχου του «Kontra Channel» και επικεφαλής του κόμματος «Οικολόγοι Ελλάδας» μετά το «μπλοκάρισμα» της ταφής του από εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας μεταφέρθηκε από το «θεραπευτήριο», όπου νοσηλευόταν, προς άγνωστη τοποθεσία με ασθενοφόρο. Λίγες ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε ο θάνατός του. 

Το «θεραπευτήριο» είναι ένα ησυχαστήριο που είχε στον Ωρωπό, ενώ τον φρόντιζε και νοσοκόμα, καθώς η υγεία του ήταν επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Mega. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα από την Παρασκευή το μεσημέρι που τον πήρε το ασθενοφόρο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ούτε πού πήγε ούτε πού πέθανε. Τίποτα απολύτως», δήλωσε ο δικηγόρος του, Στέλιος Σούρλας, μιλώντας στο Mega. 

Το γεγονός του θανάτου του οδήγησε στην απαγόρευση της ταφής του με εισαγγελική παρέμβαση, μετά από μήνυση που έκανε συνεργάτης του κατά των συγγενών του ζητώντας απαντήσεις για το πού μεταφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας με το ασθενοφόρο. 

«Υπήρχαν προστριβές στον οικογενειακό του περίγυρο, είχε κάνει μήνυση κακουργηματικής απάτης κατά στενού συγγενικού του προσώπου» συμπληρώνει ο δικηγόρος του. «Θα τα βρουν όλα οι δικηγόροι» απαντά ο αδελφός του, χωρίς να δώσει περαιτέρω διαστάσεις στο θέμα. 

«Αγαπούσε και εμπιστευόταν τα αδέλφια του» λέει ο δικηγόρος τους
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αδερφός του κάλεσε το ασθενοφόρο, καθώς η υγεία του είχε επιβαρυνθεί, ενώ ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας δεν ήθελε να εγκαταλείψει το ησυχαστήριό του και έγινε χωρίς τη συναίνεσή του, σύμφωνα με τον δικηγόρο και τον στενό του συνεργάτη του. 

 

 

«Έγινε αιφνιδιαστικά χωρίς σχέδιο και χωρίς τη θέλησή του. Τη Μεγάλη Πέμπτη ορίστηκε προσωρινά δικαστικός συμπαραστάτης ο αδελφός του» τονίζει ο συνεργάτης του, Σπύρος Λαμπίρης. 

«Ο Παπανικόλας αγαπούσε και εμπιστευόταν τα αδέλφια του. Φυσικά και δεν υπήρχαν δικαστικές διαστάσεις μεταξύ τους και αυτό φάνηκε στο ότι ορίστηκε δικαστικός συμπαραστάστης ο ένας από αυτούς. Απεβίωσε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο» απαντά ο δικηγόρος των αδελφών του, Δημήτρης Χρυσάφης. 

Μάλιστα, διευκρινίζει πως έχει παρακινήσει τα αδέλφια του να κάνουν αποποίηση της κληρονομιάς, καθώς ο θανών «ήταν καταχρεωμένος», εξηγώντας πως «δεν θα μπορούσε να υπάρχει οικονομικό κίνητρο πίσω από τον θάνατό του». 

Ποιος ήταν ο μέτοχος του Kontra Channel
Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή του για τη ζωή του: «Όταν τελείωσα το γυμνάσιο, πίστευα ότι ήταν αδύνατον ένας φτωχός εργαζόμενος μαθητής να συνεχίσει τις σπουδές του στην ανώτατη εκπαίδευση, ώσπου ένα βράδυ είδα σ’ έναν κινηματογράφο το ινδικό έργο "Η Γη ποτισμένη με ιδρώτα" που έδειχνε έναν πιο φτωχό από εμένα να σπουδάζει δικηγόρος. Έτσι άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να κάνω και εγώ το ίδιο. Αυτό και έπραξα».

Διαβάστε ακόμη: Όλα τα λεφτά αλλά και τα γέλια μαζί, το σποτ του κόμματος «ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.» με πρωταγωνιστή τον «νέο Κολοκοτρώνη», Κ. Παπανικόλα

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρει: «Όταν απολύθηκα από το στρατό ξεκινήσαμε με τα αδέρφια μου μία δική μας δουλειά, (οικοδομικές επιχειρήσεις, Αφοί Παπανικόλα), από την οποία απέκτησα χρήματα, σπίτι, αυτοκίνητο, που ούτε στα όνειρά μου δεν είχα φανταστεί. Μια καλή μέρα, ανακάλυψα τυχαία και εγώ, από μία ομιλία και κάποια βιβλία του φυσιοθεραπευτή Δ. Χρόνη, τον οίκο-λογικό τρόπο ζωής που σας προτείνω να ακολουθήσετε».

 

 

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας ασχολήθηκε με την οικολογία για αρκετές δεκαετίες. Το 1988 ίδρυσε το κόμμα Οικολόγοι Ελλάδας, το οποίο λάμβανε μέρος αυτόνομο στις βουλευτικές εκλογές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009 και συνεργάστηκε με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το κόμμα εξέδιδε το περιοδικό «Υγεία-Οικολογία». Αργότερα ασχολήθηκε με το κίνημα ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση).

Δεν παντρεύτηκε και δεν έκανε παιδιά. Είχε ασχοληθεί με τα περιοδικά, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Είχε τον ραδιοφωνικό σταθμό Υγεία Οικολογία, ενώ μέχρι το 2010 κατείχε τον τηλεοπτικό σταθμό ΤηλεΦώς. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέτοχος στο Κontra Channel, κατέχοντας σύμφωνα με πληροφορίες το 25%.

Η Τζέφη - Σοφία Ζαχαροπούλου αναφέρει για τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα:

 

 

"Έφυγε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας. Το δικό μου αντίο Είχα την τύχη, λόγω του επαγγέλματος μου, να γνωρίσω πολλές και σημαντικές προσωπικότητες! Μια από αυτές ήταν και ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ! Ένας άνθρωπος με πολλές δραστηριότητες αλλά προπάντων με πολλές γνώσεις γύρω από το περιβάλλον! Χαρακτηρίστηκε ένας από τους μεγαλύτερους οικολόγους! Οι αξίες του και τα ιδανικά του δεν πήγανε χαμένα! Η αγάπη του για το περιβάλλον ήταν άσβεστη, γι’ αυτό δημιούργησε στον Ωρωπό ,μέσα σε μια έκταση που η φύση είχε αποθέματα προσφοράς για μια υγιεινή ζωή, ένα λειτουργικό Ξενοδοχείο – Θεραπευτήριο, το "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ" στο οποίο βρήκαν καταφύγιο πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να φροντίσουν μέσα από τη φύση την υγεία τους! Αλλά και το εστιατόριο του ήταν μια όαση γεύσεων από υγιεινές τροφές! Ως συγγραφέας έγραψε πολλά βιβλία, το πιο σημαντικό ήταν "Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ". Υπήρξε ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΤΗΛΕΦΩΣ και εν συνεχεία στο Contra Channel όπου εκεί με καλούσε πολλές φορές να παρουσιάζουμε μαζί την οικολογική εκπομπή του! Αλλά και η πολιτική δεν τον άφησε αμέτοχο! Δημιούργησε ένα κόμμα ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ,το Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ και εκεί είχα την τιμή -κατόπιν προσκλήσεως του -να του γράψω την μουσική επένδυση σε ένα προεκλογικό σποτ ….ένα σποτ το οποίο έγινε viral λόγω της έξυπνης ιδέας του περιεχομένου! Σήμερα τον αποχαιρετώ με πολύ θλίψη αλλά και πολλά ευχαριστώ! Νιώθω ευγνώμων που τον γνώρισα και θα τον θυμάμαι ως μέντορα για την υγιεινή ζωή που με δίδαξε όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας και της φιλίας μας! Καλό ταξίδι στο φως Κωνσταντίνε Παπανικόλα".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ