Bride diet: Πλησιάζει ο γάμος σου & θες να χάσεις κιλά; Ξεκίνα αμέσως την δίαιτα του νυφικού

Όλες οι νύφες θέλουν να λάμψουν μέσα στο νυφικό των ονείρων τους! 

Μαζί με τα προσκλητήρια και το νυφικό βάλε και τη δίαιτα στο πρόγραμμα

. Αδυνάστισε σε τέσσερις βδομάδες – χωρίς στερήσεις και καλά στέφανα!

1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Κατάστρωσε σχέδιο δράσης: Όπως κάθε ταξίδι, ο δρόμος προς την απώλεια βάρους απαιτεί σχεδιασμό. Με το να προγραμματίζεις από πριν θα αποφεύγεις τις απελπισμένες στιγμές όπου καταφεύγεις σε κάτι λιπαρό και παχυντικό. Προγραμμάτισε σήμερα τα γεύματα και τα σνακ σου για τις επόμενες μέρες. Κάθε βράδυ, σύγκρινε τι έφαγες σύμφωνα με το πρόγραμμά σου, επικρότησε τις επιτυχίες σου και εντόπισε τα ολισθήματα.

Μην στερείσαι: Τροφοδότησε το σώμα σου με υγιεινές, χορταστικές και αναζωογονητικές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτείνη. Αδυνάτισμα δεν σημαίνει λιμοκτονία!

Κάνε έξυπνες αλλαγές: Όταν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη έδωσαν σε ανθρώπους γεύματα με μανιτάρια ή τα ίδια γεύματα με κρέας, εκείνοι που έτρωγαν αυτά με τα μανιτάρια κατανάλωσαν 42% λιγότερες θερμίδες από τους άλλους. Τα μανιτάρια έχουν λιγότερες θερμίδες από το κρέας, αλλά είναι εξίσου χορταστικά. Σήμερα, μαγείρεψε με λαχανικά αντί για ζωικές πρωτεΐνες στα βραστά, τα ζυμαρικά και τα σάντουιτς.

2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Κόψε τα junk: Ξεφορτώσου τις κενές θερμίδες που βαραίνουν τη διατροφή σου.
Επικεντρώσου στο αληθινό φαγητό: Πολλοί ξεκινούν στη μάχη με το πάχος γεμίζοντας το ψυγείο με light εκδοχές λιχουδιών. Αντιστάσου! Οι τροφές διαίτης δε σε χορταίνουν και σε κάνουν να νομίζεις ότι μπορείς να φας πολλές μερίδες επειδή έχουν λιγότερες θερμίδες. Αντίθετα, φάε μια λογική μερίδα μιας αληθινής τροφής. Απόλαυσε 30 γρ. μαύρη σοκολάτα, ένα κύβο τυρί ή μια μπάλα παγωτό.

Παρακολούθησε τις θερμίδες: Λίγα τσιπς εδώ, λίγα ζελεδάκια εκεί – όλα αυτά προστίθενται. Έξι πατατάκια (48 θερμίδες) + 10 ζελεδάκια (41) + 5 τηγανιτές πατάτες (101) + 1 ντόνατ (75) = 265 θερμίδες. Βρες σήμερα πότε τσιμπολογάς και προσπάθησε να το διορθώσεις. Αν παρατηρήσεις ότι τρως γλυκά όταν νυστάζεις, φάε εκείνη την ώρα ένα σνακ όπως καρότα και χούμους.

Κινήσου περισσότερο: Η άσκηση δεν καίει μόνο θερμίδες• ενισχύει και την αποφασιστικότητά σου. Με το να ασκείσαι, βελτιώνεται η διάθεσή σου και ενισχύεται η αυτοπεποίθησή σου, πράγμα που κάνει πιο εύκολο το να μείνεις πιστή στο διατροφικό σου πρόγραμμα. Άσε που θα σε κάνει να δείχνεις καλύτερη με το νυφικό.

3Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Άφησε κατά μέρος τις γλυκαντικές ουσίες: Η ζαχαρίνη στον καφέ μπορεί να φαίνεται καλή διαιτητική επιλογή, αλά μπορεί να καταστρέψει τη διατροφή σου. Σε μια 8χρονη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Obesity, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν τεχνητά γλυκαντικά είδαν το ΔΜΣ τους να αυξάνεται κατά 47% περισσότερο από όσους τα απέφευγαν. Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορεί να σου προκαλέσουν λιγούρα για τροφές με πολλές θερμίδες.

Σέρβιρε με μέτρο: Το μέγεθος μετράει. Τώρα που τρως τις σωστές τροφές, κάνε εξάσκηση στις σωστές μερίδες. Όλες αυτές οι αλλαγές είναι μικρές, αλλά τα αποτελέσματα; Σημαντικά.

Διαίρει και βασίλευε: Χώρισε το γεύμα σου στη μέση. Έτσι, δε θα μπορείς να τρως ασυναίσθητα αφού χορτάσεις.

4Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σκέψου «αδύνατα»: Διατήρησε τα εκπληκτικά αποτελέσματα με νέα νοοτροπία. Σκέψου πως η δίαιτα δεν πρέπει να αφορά μόνο το πως θα δείχνεις με το νυφικό αλλά να σε κάνει να νιώθεις καλά για όλη σου τη ζωή. Καλά στέφανα!

Πρόγραμμα διατροφής 3 ημερών
Ακόμη κι αν δεν έκανες δίαιτα για ένα μήνα ακολούθησε αυτό το μίνι πρόγραμμα για να ξεφουσκώσεις! Φρόντισε να πίνεις πολύ νερό σύμφωνα με το wefit.gr

Πρωινό
2 φρυγανιές ολικής άλεσης, μία κουτ. γλ.. βούτυρο και μισή μπανάνα ή
1 αυγό βραστό, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης, 1 αγγουράκι

Δεκατιανό
1 φρούτο και 5 αμύγδαλα

Μεσημεριανό
150 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο, σολομό ή τόνο και σαλάτα με σπανάκι, τοματίνια, αγγούρι, καρότα και πιπεριές.

Απογευματινό
2 αποξηραμένα φρούτα, 1 πράσινο τσάι

Βραδινό
120 γραμμ. κοτόπουλο, ψάρι ή γαρίδες βραστά ή ψητά με σαλάτα λαχανικών στον ατμό, μισό φλιτζάνι καστανό ρύζι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ