Στέψη Καρόλου: Αυτές είναι οι δύο άμαξες που θα μεταφέρουν το βασιλικό ζεύγος - Δείτε το βίντεο

Ενώ η Χρυσή Επίσημη Άμαξα θα εμφανιστεί στη μεγάλη πομπή, το βασιλικό ζεύγος επέλεξε τη νεότερη άμαξα για να μεταφερθεί στο Αβαείο.

Ο Βασιλίας Κάρολος και η Βασιλική Σύζυγος επέλεξαν να συνδυάσουν τα αρχαία τελετουργικά της στέψης με στοιχεία που ταιριάζουν περισσότερο στη σύγχρονη εποχή – το ίδιο ισχύει και για την επιλογή του τρόπου μεταφοράς τους.

Το βασιλικό ζεύγος θα μεταφερθεί από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ το Σάββατο με τη Diamond Jubilee State Coach, την πιο πρόσφατη προσθήκη της Βασιλικής Συλλογής.

Κατασκευασμένη στην Αυστραλία, η συγκεκριμένη άμαξα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014, ενώ διαθέτει υδραυλική ανάρτηση, σύστημα θέρμανσης, φωτισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό.

Ωστόσο, το σύντομα εστεμμένο ζευγάρι θα αναχωρήσει από το Αβαείο σε μια μεγαλειώδη πομπή με την 253 χρόνων Gold State Coach, η οποία υπόσχεται μια μάλλον λιγότερο άνετη βόλτα.

Η Χρυσή Επίσημη Αμαξα, κατασκευασμένη το 1762 από ξύλο επικαλυμμένο με φύλλα χρυσού, χρησιμοποιείται σε κάθε στέψη από το 1831. Έχει μήκος 7μ. και ζυγίζει 4 τόνους. Στην κορυφή της, χερουβίμ συμβολίζουν την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, ενώ το μπροστινό τμήμα της είναι διακοσμημένο με Τρίτωνες.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β μεταφέρθηκε με αυτήν τόσο από όσο και προς τη στέψη της το 1953, κάνοντας λόγο αργότερα για ένα «φρικτό» και άβολο ταξίδι. Όμως όταν η αείμνηστη Βασίλισσα βγήκε νεο-εστεμμένη από το Αβαείο, η διαδρομή πέντε μιλίων της επιστροφής στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έγινε κατά μήκος της Regent Street, της Oxford Street και της Park Lane, ενώ χρειάστηκε δύο ώρες για να ολοκληρωθεί, λόγω της τεράστιας προσέλευσης κόσμου.

Στην περίπτωση του Καρόλου, η διαδρομή αυτή θα είναι αρκετά μικρότερη.


twitter

Γιατί δύο άμαξες;
Οι δύο διαφορετικές άμαξες επιλέχθηκαν για να γίνει διάκριση μεταξύ του King’s Procession to the Abbey (η πομπή του Βασιλιά προς το Αβαείο) και του πολύ μεγαλύτερου Coronation Procession (η πομπή της στέψης) κατά την επιστροφή, το οποίο υπόσχεται να είναι «εκπληκτικό τόσο σε κλίμακα όσο και σε μεγαλείο».

Η σχετικά καινούργια Diamond Jubilee State Coach προοριζόταν αρχικά για να σηματοδοτήσει τα 80ά γενέθλια της αείμνηστης βασίλισσας το 2006, αλλά χρειάστηκε τόσο πολύς χρόνος για να κατασκευαστεί, που τελικά χρησιμοποιήθηκε για την 60η επέτειο τηε Βασίλισσας το 2012.

Διαβάστε ακόμη: Στέψη Καρόλου: 8 γκρίζα άλογα θα συνοδεύουν αύριο τον βασιλιά - Το ένα έχει το όνομα Μέγκαν (φωτό)

Επιπλέον, επιλέγοντας την άμαξα αυστραλιανής κατασκευής, ο Βασιλιάς θα ενσωματώσει ένα στοιχείο της Κοινοπολιτείας στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ