Στέψη Καρόλου: Τα ενδύματα που θα φορέσουν ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα στην τελετή - Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες

Η μία πληροφορία μετά την άλλη βλέπει το φως της δημοσιότητας για την περιβόητη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Έξι ημέρες απομένουν μέχρι τη στέψη στις 6 Μαΐου, όπου ο βασιλιάς Κάρολος θα τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την παράδοση, οι Μεγαλειότητες θα φορούν δύο διαφορετικά σετ ρομπών, κατά την άφιξη και κατά την αναχώρηση.

Νέες εικόνες δείχνουν την ομάδα κεντήματος του Royal School of Needlework να φτιάχνουν και να συντηρούν το ένδυμα του Καρόλου, που θα φορεθεί κατά την άφιξη στο Αβαείο του Westminster, αλλά και τη ρόμπα της Καμίλα.

Η ρόμπα του βασιλιά Καρόλου είναι φτιαγμένη από βυσσινί βελούδο και φορέθηκε από τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ στη Στέψη το 1937. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υπηρεσία της στέψης, το βελούδο συντηρήθηκε από τη Βασιλική Σχολή Κεντήματος, με τη φόδρα και τη χρυσή δαντέλα.

Η ρόμπα της συζύγου και βασίλισσας Καμίλα κατασκευάστηκε αρχικά για τη βασίλισσα Ελισάβετ II το 1953. Φτιαγμένη από κατακόκκινο βελούδο, έχει συντηρηθεί και υπάρχουν προσαρμογές.

Διαβάστε ακόμη: Στέψη Καρόλου: Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός - Δείτε τις αλλαγές και το ελληνικό χρώμα

Αντίστοιχα, οι ρόμπες που θα φορεθούν κατά την αναχώρηση ξεχωρίζουν. Εκείνη που θα βάλει ο βασιλιάς Κάρολος είναι φτιαγμένη από πορφυρό μεταξωτό βελούδο κεντημένο σε χρυσό και φορέθηκε από τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ το 1937.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ