Αλέξης Τσίπρας για Γεωργούλη: Δυσάρεστη έκπληξη για εμάς – Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, καμία σκιά όσο ψηλά κι αν βρίσκεται (βίντεο)

Δεν υπάρχει ναι μεν, αλλά, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Για τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωκοινοβουλευτική του ομάδα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο στο οποίο περιόδευσε σήμερα.

«Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη. (…) Για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίπρας. «Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: Η πρώτη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου: Την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκόμισα ιατροδικαστική έκθεση – 4 μήνες μετά έδωσα το όνομα

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας: «Χθες ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για εμάς. Υπήρξε μια καταγγελία για τον ευρωβουλευτή Γιωργούλη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από την δικαιοσύνη και έχει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά σε ό,τι μας αφορά, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση, με εμφυλη βία, με σεξουαλική βία. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα όχι με τους θύτες. Το μήνυμα που έστειλα και στείλαμε χθες ήταν απολύτως σαφές.

Καμιά συγκάλυψη, καμία ανοχή καμιά σκιά. Όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, όποιος κι αν είναι αυτός. Αυτό το μήνυμα θέλω σήμερα να το περάσω, δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτή υπόθεση θα κρίνει δικαιοσύνη, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι μας οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όσοι έχουμε παιδιά και μάλιστα αγόρια να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται.

Διαβάστε ακόμα: Πόπη Τσαπανίδου για Αλέξη Γεωργούλη: ''Να επιστρέψει την έδρα του, το έχουμε ήδη ζητήσει'' (βίντεο)

Να μάθουμε ότι μεγαλύτερη αξία από όλες είναι η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ύπαρξη, την οποία πρέπει να σεβόμαστε. Και δεν χωράει η βία, δεν χωράνε σε αυτές τις καταστάσεις ανοχή απέναντι στη βία».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ