Νεροτσουλήθρες με έμπνευση τον Γκαουντί - Ο Έλληνας κορυφαίους φωτογράφους Spathumba δημιούργησε ένα ονειρικό πάρκο με φωτό που θα σας κόψουν την ανάσα

Gaudí waterland!

Φανταστικές σκηνές ενός αφράτου υδάτινου πάρκου με σχηματισμούς εμπνευσμένους από το στυλ Art Nouveau και το νεογοτθικό σχεδιασμό, δημιούργησε ο κορυφαίος Έλληνας φωτογράφος Κώστας Σπαθής. 

Ο Spathumpa (όπως είναι γνωστός στο Instagram) γράφει στην ανάρτησή του: 

Η πρώτη μου ιδέα διαμοιρασμού δημιουργήθηκε πλήρως με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία του σχεδιασμού θα είναι τόσο σημαντικός με τρόπους που δεν μπορούμε ακόμη να προβλέψουμε, που θα δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για πραγματικά γρήγορες διαδικασίες δημιουργίας. #AiArchitecture #AiArt

 

Δείτε επίσης: Όταν ο Έλληνας φωτογράφος - καλλιτέχνης Costas Spathis τράβηξε τα νησιά Bora Bora - τα κλικς του ονειρεμένου παραδείσου

Για όσους πάλι δεν γνωρίζουν ποιον είναι ο Αντόνι Γκαουντί, από τον οποίο πήρε έμπνευση ο φωτογράφος, διαβάστε παρακάτω. 

Ο Αντόνι Γκαουντί  ήταν σημαντικός Καταλανός αρχιτέκτονας του καταλανικού μοντερνισμού.

Γεννήθηκε στη Ρέους, αλλά σπούδασε και εργάστηκε στη Βαρκελώνη όπου βρίσκονται και τα πιο σημαντικά έργα του, τα οποία ξεχωρίζουν για τον σχεδιασμό τους.

Ο Γκαουντί διαμορφώθηκε επαγγελματικά και πνευματικά στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον της Βαρκελώνης.

Μελέτησε τα καλλιτεχνικά ρεύματα του παρελθόντος, την ισλαμική και τη γοτθική αρχιτεκτονική η οποία μάλιστα εκείνη την εποχή αναβίωνε.

Δέχτηκε την επιρροή του Βιολέ λε Ντικ, των Τζον Ράσκιν και Ρίχαρντ Βάγκνερ και μέσα από το έργο του θέλησε να ανανεώσει την τοπική αρχιτεκτονική έκφραση επεξεργαζόμενος νέες φόρμες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ