Εύα Καϊλή: H άρση του κατ’ οίκον περιορισμού και τα επόμενα βήματα – Τι λέει για το σκάνδαλο Qatargate, το ΠΑΣΟΚ και τον Τζόρτζι (βίντεο)

«Επιστροφή στην Ελλάδα μόνο με την αθώωση μου» λέει η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, κανονικά θέλει να μετέχει στο Ευρωκοινοβούλιο με παρουσία ώστε να λαμβάνει ολόκληρες τις αποδοχές που είναι 9.500 ευρώ τον μήνα με δια ζώσης παρουσία

Ένα βήμα τη φορά έως την τελική μάχη που θα δοθεί στο δικαστήριο σε περίπου έναν χρόνο. Αυτό είναι το «σχέδιο» της Εύας Καϊλή για να αποδείξει την αθωότητά της με υποστηριχτές τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο και τον Βέλγο δικηγόρο της Σβεν Μάρι.

Και μπορεί η Εύα Καϊλή να χρειάστηκε 4 μήνες μέχρι να κάνει το πρώτο βήμα, την αποφυλάκισή της από τις φυλακές Χάρεν, όμως για το επόμενο ο στόχος είναι να έρθει ταχύτερα και που δεν είναι άλλος από το να απαλλαγεί από το «βραχιολάκι» και τον κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι περιοριστικοί όροι θα εξετάζονται ανά μήνα για τους δύο πρώτους, Μάιο και Ιούνιο και μετά ανά δίμηνο στη συνέχεια με αίτημα να απαλλαγεί από το «βραχιολάκι» και να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερη. Έτσι θα μπορεί να ασκεί κανονικά και τα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμα: Εύα Καϊλή: "Δεν νιώθω θύμα αλλά τρόπαιο, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω - Μιλάει για πρώτη φορά μέσα από τις φυλακές

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ότι εκτός από τον μισθό της ως ευρωβουλευτή ανέρχεται σε περίπου 7.000 ευρώ, θα λαμβάνει και το - κομμένο επειδή δε θα παρίσταται - επίδομα της Ολομέλειας όπως λέγεται, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 2.500 ευρώ. Σύνολο δηλαδή 9.500 ευρώ

Άλλωστε η ίδια παραμένει στην ίδια γραμμή «είναι αθώα» και θα μείνει στο Βέλγιο έως την αθώωσή της από το δικαστήριο. Το είπε και ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «δεν είναι ύποπτη να φύγει από το Βέλγιο καθώς η ίδια έχει πει ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο αν κριθεί αθώα».

Η πρώτη δήλωση της Εύας Καϊλή μέσα από τα αυτοκίνητο λίγι πριν μπει στο γκαράζ του σπιτιού της. "Ο αγώνας συνεχίζεται με περιμένει η κόρη μου" ήταν τα πρώτα της λόγια

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο η Εύα Καϊλή θα ζητήσει και να ασκεί τα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς παραμένει ευρωβουλευτής αν και έχει καθαιρεθεί από τη θέση της αντιπροέδρου. 

Qatargate, ΠΑΣΟΚ και Τζόρτζι

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου χαρακτήρισε, επίσης, «πολιτικό μύθο ότι η κυρία Καϊλή χάρασε την πολιτική της ΕΕ για το Κατάρ. Αυτή χαράσσεται από το ευρωπαϊκό συμβούλιο, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήθελαν σχέσεις της ΕΕ με το Κατάρ».

Στην ερώτηση, δε, αν η Εύα Καϊλή έχει παράπονα από το ΠΑΣΟΚ ο δικηγόρος της απάντησε καταφατικά μεταφέροντας πως του είπε ότι «δεν με άκουσαν, δεν με πήραν ένα τηλέφωνο, με διέγραψαν αμέσως».

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή ρωτήθηκε και για τη σχέση της με τον σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, χωρίς, ωστόσο, να απαντήσει αρκούμενος στο σχόλιο ότι «εγώ πιστεύω ότι ο σύζυγός της είναι η αιτία που έχει περιέλθει στην κατάσταση αυτή».

Μάλιστα, όπως τόνισε, η Εύα Καϊλή ζει σε μία μικρή μεζονέτα 90 τετραγωνικών μέτρων και όχι τεράστιο ακίνητο όπως έγραφαν.

«Μεγάλη αγωνία της Εύας Καϊλή είναι τώρα να επιστρέψει αθώα στην πατρίδα της, να ξέρουν οι ψηφοφόροι της ότι δεν τους πρόδωσε και να επανέλθει στον πολιτικό στίβο» είπε ο κος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 

 

Όπως τόνισε, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται αποδομούνται μέρα με τη μέρα, με βασικότερο στοιχείο ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά της αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν σπίτι της.

Διαβάστε ακόμα: Qatargate: Τούρκος επιχειρηματίας έφερνε τα λεφτά - Τι έχει καταθέσει ο Παντσέρι για την Καϊλή

«Η Εύα Καϊλή έχει τεράστια αποθέματα δύναμης από το γεγονός ότι είναι αθώα. Θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να το αποδείξει» είπε.

Ψηφίζει κατά συνείδηση

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της πελάτισσάς του από εδώ και στο εξής.

«Σύντομα θα ζητήσουμε να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός και να βγει το βραχιολάκι καθώς δεν είναι ύποπτη φυγής ή άλλων αδικημάτων. Επίσης θα ζητήσει να ασκεί τα πολιτικά της καθήκοντα και δικαιώματα στο Ευρωκοινοβουλιο, να συμμετέχει στις συνεδριάσεις και να ψηφίζει κατά συνείδηση» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Το μήνυμα που στέλνει

Η ίδια η Καϊλή έστειλε μήνυμα μέσω του δικηγόρου της στην εκπομπή σχετικά με δημοσιεύματα για επαφές με άλλα κόμματα.

«Μύθοι, ψέματα και προσβλητικά αυτά που γράφονται ότι μιλούσα με κάποιο άλλο κόμμα, εγώ ήμουν ταγμένη στον χώρο μου» θέλησε να μεταφέρει η 44χρονη πολιτικός. 

«Δεν θα υποκύψω - Σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο»

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην πρώτη της συνέντευξη, μετά την αποφυλάκισή της για το σκάνδαλο του Qatargate, στο «Βήμα της Κυριακής» μιλά για τις στιγμές που σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά και τις πιθανότητες επιστροφής στην Ελλάδα.

«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς» αναφέρει η Εύα Καϊλή.

«Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δε με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα» προσθέτει.

Η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου μετά την άφιξη της Εύας Καϊλή στο σπίτι της και η ευχή της για "Καλό Πάσχα"

Επιστροφή με καθαρό «κούτελο»

Η Εύα Καϊλή στη συνέντευξή της στο "Βήμα της Κυριακής" αναφέρθηκε και στην επιθυμία της να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, με το κούτελo της καθαρό.

«Δε θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δε θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους» τόνισε.

«Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει» πρόσθεσε η 44χρονη πολιτικός.

Οι όροι αποφυλάκισης και η ζωή στις Βρυξέλλες με το «βραχιολάκι

Σύμφωνα τους όρους αποφυλάκισης η Εύα Καϊλή:

  1. Δεν θα μπορεί να βγαίνει έξω από το σπίτι της στο οποίο μένει με την δύο ετών κόρη της
  2. Οι επικοινωνίες της θα παρακολουθούνται

Νομικοί κύκλοι των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι η αποφυλάκισή της δεν σημαίνει κάτι για τη διαδικασία και το κατηγορητήριο σε βάρος της.

 

 

Πρόκειται απλώς για αντικατάσταση της κράτησης με ηλεκτρονική παρακολούθηση. Η ευρωβουλευτής θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της όσο της επιτρέπει η τεχνολογία, καθώς θα μπορεί συμμετέχει μέσω διαδικτύου στις διαδικασίες του ευρωκοινοβουλίου.

Διαβάστε ακόμα: Εύα Καϊλή: Τα 250.000 ευρώ για προεκλογικό αγώνα, το στικάκι USB δίπλα στον καθρέφτη – Τι λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα των Βρυξελλών στο οποίο μένει η Εύα Καϊλή δεν βρίσκεται ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο για την ίδια υπόθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ