Φρικιαστικό έγκλημα στο Περού: Έκαψε ζωντανή τη σύντροφό του επειδή ήθελε να τον χωρίσει - Συνελήφθη στην Κολομβία ο δράστης (βίντεο)

Η γυναικοκτονία της 19χρονης έχει σοκάρει το Περού.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος νεαρής η οποία κάηκε ζωντανή σε δημόσιο δρόμο στο Περού - γυναικοκτονία που προκάλεσε σοκ στη χώρα - «συνελήφθη στην Κολομβία», από όπου θα εκδοθεί «για να δικαστεί», ανέφερε χθες Τετάρτη το περουβιανό υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

Ο Σέρχιο Ταράτσε Πάρα, υπήκοος Βενεζουέλας, 19 ετών, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί κόκκινο σήμα της Ιντερπόλ, καταζητείτο διότι φέρεται στα μέσα Μαρτίου να περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό και να έκαψε ζωντανή την Κάθριν Γκόμες, 18 ετών, η οποία ήθελε να τερματίσει τη σχέση τους.

Η νέα, που εισήχθη στην εντατική με εγκαύματα σε πάνω από το 60% του σώματός της, υπέκυψε έξι ημέρες αργότερα.

Διαβάστε ακόμη: Τι συμβαίνει όταν βρέχει στο Περού; Το ποτάμι γίνεται κόκκινο & το θέαμα είναι πραγματικά μοναδικό (βίντεο)

Η Κατερίνε είχε εισαχθεί το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο. «Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή όμως, δυστυχώς, η έκταση των τραυμάτων της δεν επέτρεψε στους γιατρούς να την σώσουν και ενημερωθήκαμε για τον θάνατό της» ανακοίνωσε η υπουργός Νάνσι Τολεντίνο μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι RPP.

Η υπουργός εξέφρασε τη λύπη της επειδή το ένταλμα σύλληψης του δράστη εκδόθηκε πέντε ημέρες μετά την επίθεση. «Η αστυνομία μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να τον βρει», πρόσθεσε.

Η υπουργός προέτρεψε τις γυναίκες «όταν υπάρχει ρήξη» να μην δέχονται να συναντήσουν μόνες τους τον πρώην σύντροφό τους. «Μην πηγαίνετε μόνες σε μια συνάντηση όταν θέλετε να χωρίσετε από έναν βίαιο άνθρωπο, μην τον πιστεύετε όταν σας λέει ‘ας μιλήσουμε, θα σου εξηγήσω’».

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, στο Περού σημειώθηκαν 136 γυναικοκτονίες το 2022, από 146 το 2021 και 138 το 2020. Συγκριτικά, στη Γαλλία, μια χώρα με διπλάσιο πληθυσμό (67 εκατομμύρια έναντι 33 για το Περού) οι γυναικοκτονίες ανήλθαν στις 122 το 2021.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ