Γιώργος Βουτσίνος: «Έφυγε» ο αστυνόμος Βούρβαχης της Λάμψης - Η φιλία του με τον Φώσκολο και η γυναίκα της ζωής του (φωτό - βίντεο)

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βουτσίνος που πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε χθες από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος σε ηλικία 85 ετών τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε μέσα από τον ρόλο του αστυνόμου Βούρβαχη στη σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso ο ηθοποιός τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο. Ο Γιώργος Βουτσίνος εδώ και 50 χρόνια ήταν παντρεμένος με την Βάντα Καρακατσάνη και μαζί έχουν αποκτήσει έναν γιο.

Οι τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο

Η σύζυγός του μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του ηθοποιού στο νοσοκομείο: «Εδώ και ένα μήνα ο Γιώργος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με ειλεό. Είχε κάποιες επιπλοκές και δεν μπορούσε να γίνει καμία εγχείριση. Ωστόσο οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί και πιστεύαμε πως θα βγει και πάλι νικητής. Ένα μικρόβιο όμως ήταν αυτό που τον κράτησε μέσα. Την Τετάρτη το βράδυ, αφού μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου λέει: “Βάντα μου κουράστηκα. Δεν αντέχω άλλο”. Του απάντησα: “Κάνε κουράγιο, βρε Γιώργο μου, και θα βγεις μέχρι το Σάββατο”. Μου λέει: “Μπα, βλέπω να πηγαίνω στον Νίκο (εννοώντας τον Νίκο Φώσκολο)”. Δεν έδωσα σημασία. Το πρωί της Πέμπτης με πήραν τηλέφωνο. Έπαθε ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο».

Vourvaxis

Πολύχρονη καριέρα στην τηλεόραση

Ο ηθοποιός στην πολύχρονη καριέρα του συμμετείχε σε πολλές σειρές του Νίκου Φώσκολου όπως: Εν τούτω Νίκα, Πορφύρα και αίμα, Άγνωστος πόλεμος, Λάμψη, Καλημέρα Ζωή. Με τη σύζυγό του, έγραψαν και τα περισσότερα επεισόδια από τις τελευταίες σειρές του Νίκου Φώσκολου.

Ποιος είναι ο Γιώργος Βούτσινος

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 16 Αυγούστου 1938 και ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό από την τηλεόραση. Συγκεκριμένα τον ανέδειξε ο Νίκος Φώσκολος μέσα από τη Λάμψη πρωταγωνιστώντας στις δημοφιλείς σειρές Άγνωστος Πόλεμος (ως Γερμανός Ταγματάρχης Βίντερμάν) και Λάμψη (Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.). Στην προσωπική του ζωή υπήρξε σύζυγος της επίσης ηθοποιού Βάντας Καρακατσάνη.

Vourvaxis111

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στον «Άγνωστο Πόλεμο» οι δύο άνδρες έγιναν πολύ καλοί φίλοι. Και παρέμειναν μέχρι να φύγει από τη ζωή ο Νίκος Φώσκολος. Σχεδόν σε όλη τη δεκαετία του ’70 ο σκηνοθέτης έδωσε πολλές φορές ρόλους στον φίλο του Γιώργο Βουτσίνο. «Εν τούτω νίκα», «Πορφύρα και αίμα» είναι κάποιες από τις σειρές που καθιέρωσαν τον ηθοποιό στη συνείδηση του κοινού. Στα μέσα εκείνης της δεκαετίας ο Γιώργος ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του συνάδελφο Βάντα Καρακατσάνη. Μαζί έκαναν πολλές επιτυχίες και ως συγγραφικό δίδυμο στα έργα του Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα, ζωή».

Ο Γιώργος Βουτσίνος ζούσε στην Κηφισιά με τη σύζυγό του Βάντα. Η καθημερινή ασχολία του ήταν η ενασχόλησή του με τον κήπο του σπιτιού του. Ελάχιστες φορές μιλούσε για τους ρόλους που έπαιζε στις σειρές όπου πρωταγωνιστούσε και ακόμα πιο λίγες είχε μιλήσει για τα παρασκήνια όσων έζησε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ