Story of the day: Καθηγητής Πανεπιστημίου θα ζήσει για 100 ημέρες κάτω από το νερό (βίντεο)

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου αποφάσισε να ζήσει για 100 ημέρες κάτω από το νερό, ενώ παράλληλα θα διδάσκει και τους μαθητές του.

Ένας αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα θα ζήσει κάτω από το νερό για 100 ημέρες και θα προσπαθήσει να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ θα προσπαθήσει να γίνει υπεράνθρωπος, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ιδρύματος. 

Η δοκιμασία ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και ο καθηγητής Joe Dituri έχει βάλει στόχο να μείνει κάτω από την θάλασσα μέχρι το καλοκαίρι. Το πανεπιστήμιο που διδάσκει ο καθηγητής αναφέρει ότι το πείραμα έχει σκοπό στο να αναζητηθούν «νέοι τρόποι αναζωογόνησης θαλάσσιων περιβαλλόντων».

Το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ διαβίωσης κάτω από το νερό είναι 73 ημέρες.

 

Παράλληλα, ο καθηγητής επιδιώκει να «δοκιμάσει την ιατρική τεχνολογία που θα μπορούσε να αποτρέψει μια μυριάδα ασθενειών στους ανθρώπους». Ο καθηγητής πρόκειται να ζήσει σε «απομόνωση» για όλη τη διάρκεια της αποστολής που φέρει τον τίτλο «Neptune 100».

 

 

Προκειμένου να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο σώμα ανταποκρίνεται σε μακροχρόνια έκθεση σε ακραία πίεση, ο Joseph Dituri θα ζήσει 30 πόδια κάτω από την επιφάνεια σε έναν βιότοπο 100 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο Jules' Undersea Lodge στο Key Largo, αναφέρει το Interesting Engineering.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής των 100 ημερών ο Ντιτούρι θα δοκιμάσει νέες τεχνολογίες, όπως ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που ανέπτυξε ένας συνάδελφός του και το οποίο μπορεί να ελέγξει τον ανθρώπινο οργανισμό για ασθένειες και να διαπιστώσει αν χρειάζεται κάποιο φάρμακο.

«Όλα όσα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε βρίσκονται εδώ στον πλανήτη», τόνισε. «Υποψιάζομαι ότι η θεραπεία για πολλές ασθένειες μπορεί να βρίσκεται σε ανεξερεύνητους οργανισμούς που ζουν στους ωκεανούς. Για να το ανακαλύψουμε, χρειαζόμαστε περισσότερους ερευνητές».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ