Spring rolls αστακού μούρλια μας φτιάχνει ο σεφ μας Βασίλη Παπαζαχαρίου! Σκέτη λιχουδιά!

Υλικά για 1 μερίδα (4 τεμ)



·Αστακός 100γρ
·Φρέσκο κρεμμύδι 1τεμ
·Ντομάτα 1 τεμ
·Σκόρδο 1 σκελίδα
·Μαϊντανός 3-4 φύλλα
·Σχινοπρασσο 2-3 τεμ
·Φέτα 25 γρ
·Φύλλα spring rolls 4 τεμ
·Βούτυρο 10 γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Σε μια κατσαρόλα  προσθέτουμε νερό κ μια χούφτα αλάτι μόλις έρθει σε σημείο βρασμού τοποθετούμε μέσα τον αστακό για περίπου 40-45 (ανάλογα το μέγεθος),αφαιρούμε τον αστακοί από νερό κ τον αφήνουμε να παγώσει, με ένα μαχαίρι η ψαλίδι βγάζουμε το κομμάτι της ουράς κ το ψιλό κόβουμε. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο κατόπιν το σκόρδο κ για να πάρει άρωμα κ το αφαιρούμε μετά από 30 δευτερόλεπτα, εν συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και την Ντομάτα αφού πρώτα τα ψιλό κόψουμε, σβήνουμε με ούζο κ προσθέτουμε τον αστακό κ την τριμμένη φέτα, τελειώνουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κ Σχινοπρασσο. Αφού κρυώσει το μείγμα μας περνούμε ένα φύλλο spring roll τοποθετούμε την γέμιση και διπλώνουμε σε στυλ φακέλου !!

Who is who



O Βασίλης Παπαζαχαρίου τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως chef στο Piu Verde, ενώ παράλληλα έχει την επιμέλεια των menu σε εστιατόρια και σε όμιλο ξενοδοχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αναλαμβάνει την μαζική εστίαση (catering) σε εκδηλώσεις σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους, ή prive ως “chef at home”.
Είναι λάτρης της Mεσογειακής και δημιουργικής κουζίνας και έχει δουλέψει κατά καιρούς σε εστιατόρια που έχουν διακριθεί με Χρυσούς Σκούφους. Είναι γνώστης της μοριακής γαστρονομίας ενώ πολλές φορές με «πειράγματα»  παντρεύει το gourmet με το παραδοσιακό.
Δημιουργίες και αφιερώματά του έχουν φιλοξενηθεί σε ελληνικά περιοδικά  και σε οδηγούς ψυχαγωγίας ενώ τη δουλειά του παρουσιάζει συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές.





Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ