Μόνο στο eirinika το πιο σπάνιο ξενοδοχείο της Ελλάδας - "Leventis Art Suites", ζωγραφισμένο όλο στο χέρι - Έχει και μουσείο με εκατοντάδες φωτογραφικές μηχανές (φωτό & βίντεο)

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και τα βίντεο

Ξενοδοχείο το όνειρο. Ή καλύτερα το όνειρο που έγινε πραγματικότητα ενός ζεύγους αρχιτεκτόνων από την βόρεια Ελλάδα που αγαπήθηκε πολύ. Και αγάπησε τη ζωή, την απόλαυσε με εκείνη την λεπτή, ραφινάτη πινελιά που βάζει ένας καλλιτέχνης για να την ομορφύνει να την κάνει πιο ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερη, μοναδική.

Με εντυπωσίασε το ξενοδοχείο στο οποίο έμεινα πριν από λίγες μέρες έξω από την Έδεσσα κοντά στον Αγιο Αθανάσιο, τον γνωστό προορισμό των μοντέρνων Θεσσαλονικέων στους πρόποδες του Παγγαίου, σε ένα μικρό ταπεινό χωριό την Παναγίτσα.

Η Παναγίτσα προσωπικά μου άρεσε πολύ περισσότερο από τον "hi χούι" Αγιο Αθανάσιο που τον βρήκα κακέκτυπο της Αράχωβας και χωρίς έμπνευση, ούτε από την γύρω φύση, ούτε από την πανομοιότυπη αρχιτεκτονική των απείρων κτισμάτων που σε μπουκώνουν.

Γράφω αυτή την εισαγωγή γιατί το να συστήσεις την Κατερίνα, μιά Μακεδονίτισσα γόησσα που μαζί με τον έρωτα της ζωής της από τα φοιτητικά του χρόνια στην Ιταλία, τον Θωμά, είναι δύσκολο. Πώς να κατατάξεις μία γυναίκα αρχιτεκτόνισσα και συλλέκτρια φωτογραφικών μηχανών που σχεδίασε ένα ξενοδοχείο το οποίο δεν μπορείς να κατατάξεις;

Είναι από εκείνα τα μοναδικά που πρέπει να είσαι κι εσύ ο ίδιος ως επισκέπτης, φιλοξενούμενος ή πελάτης ανοιχτός για να το απολαύσεις.

Η ιστοσελίδα του μπουτίκ ξενοδοχείου με μόλις 9 τεράστιες σουίτες, καθεμιά με τη δική της ταυτότητα και καθεμιά με τα δικά της αντικείμενα -αντίκες είναι τόσο φειδωλή σε λόγια, ενώ οι φωτογραφίες υπολείπονται της πραγματικότητας. Συνήθως με τις φωτογραφίες των ξενοδοχείων συμβαίνει το αντίθετο. Οι έμπειροι φωτογράφοι δείχνουν πολύ καλύτερα τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους. Στην περίπτωση του Leventis Art Suites, η αλήθεια σε μαγεύει.

Όταν καταφθάνεις στην ανηφόρα της Παναγίτσας και αντικρίζεις αυτό το πέτρινο, μακεδονίτικο, μικρό αρχιτεκτονικό κόσμημα με την σφραγίδα των ιδιοκτητών αρχιτεκτόνων του και σε υποδέχονται οι δύο γιοι τους, αποφασίζεις ότι δεν θέλεις να κουνήσεις. Η θέα είναι η λεγόμενη "Breathtaking" και απλώνεται μπροστά σου, τεράστια και συγκλονιστική η κοιλάδα με την λίμνη Βεγορίτιδα. Τα σύννεφα, οι ομίχλες, ο καιρός παίζουν παιχνίδια κι εσύ νιώθεις ότι μόλις ξεκίνησες να συμμετέχεις σε ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Μήπως αυτά δεν ήταν τα τοπία που λάτρεψε ο πολυβραβευμένος μας σκηνοθέτης; Μήπως αυτός δεν ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε το μυστικισμό ,την δύναμη και την ένταση της πλούσιος και ταυτόχρονα σεμνής, μνημειακής φύσης της Πέλλας, της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Κοζάνης; Πόσο χάνουμε ως Έλληνες ταξιδιώτες που δεν επισκεπτόμαστε όλα αυτά τα πρωτόγνωρης και άγριας ομορφιάς, συναρπαστικά μέρη της πατρίδας μας; Αλλά ξεχάστηκα. Έχω έρθει για να πραγματοποιήσω ένα από εκείνα τα 10 ή και15 ας τα κάνω, όνειρα, που βάζουμε στόχο όταν μεγαλώνουμε και μικραίνει ο χρόνος μπροστά μας. Να κάνω μπάνιο νύχτα στα θερμά νερά των λουτρών Πόζαρ. Όπερ και εγένετο.

 

 

Το ταξίδι μέσα στη νύχτα στο απόλυτο σκοτάδι σε ένα φημισμένο προορισμό. 

Μας αποζημίωσε αυτό το βάπτισμα στα ζεστά φιλόξενα νερά.

Μόνο λίγες ώρες ήταν η διαμονή μας στο ξενοδοχείο της Κατερίνας. Ούτε καν 24. Είχα μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο. Εκείνη έκανε την κράτηση. Και το πρωί καθώς ήμουν σε μία αίθουσα που νόμιζα ότι βγήκε από παραμύθι του Ντίκενς ή του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ή τελοσπάντων αισθανόμουν η Πολυάννα, από τη μία πόρτα εμφανίζεται μία κοπέλα με πρόσωπο Μαντόνας που παρέπεμπε σε Ολλανδέζα καλλονή και από την άλλη πόρτα κατεβαίνει μια γυναίκα μελαχρινή που θύμιζε φιγούρα κινηματογραφική.

Η μεν «Ολλανδέζα καλλονή» ήτανε η σύζυγος του ενός γιου της Κατερίνας, δικηγόρος στο επάγγελμα, αλλά σαν όλες τις σημερινές γυναίκες μέσα σε όλα, βοηθούσε και εκείνη τα σαββατοκύριακα στην υποδοχή των καλεσμένων του όμορφου ξενοδοχείου -μουσείου - καλλιτεχνήματος. Όσο για την Κατερίνα; Μια γυναίκα με προσωπικότητα. Εξέπεμπε ταυτόχρονα την ηρεμία του ανθρώπου που πραγματοποίησε το όνειρο του και από την άλλη το σπινθηροβόλο βλέμμα της δεν σε έπειθε ότι μπορεί να ησυχάσει ποτέ.

Ξεκινήσαμε με την Κατερίνα μια συζήτηση που θα μπορούσε να κρατήσει ώρες ίσως και μέρες.

Αλλά τα δικά μου δημοσιογραφικά ταξίδια κρατούσαν ανέκαθεν πολύ λίγο.

Μου αρέσει γρήγορα, σαν αστραπή, να γεύομαι το καθετί καινούργιο που η διαστροφή του επαγγέλματος με έχει εξάσκησει να κάνω και να προχωράω στο επόμενο. Η περίπτωση όμως της Κατερίνας ήταν από εκείνες που δε σε αφήνουν να φύγεις εύκολα. Αφού απολαύσαμε την σαν σε σπίτι στο σινεμά αίθουσα με το πρωινό μας, πήγαμε να επισκεφτούμε τους κοινόχρηστους χώρους με τους επιζωγραφισμένους τοίχους και το θαυμάσιο μουσείο με τις φωτογραφικές μηχανές που μιά -μία αγόρασε ο Θωμάς και η Κατερίνα στα ταξίδια του και στις εξορμήσεις του.

Η συνάντηση και γνωριμία έκλεισε με γέλια πάνω στην σκάλες της εισόδου απο την Κατερίνα και τα δύο πολυτιμότερα αποκτήματα της, τους γιούς της.

Η επίσκεψη μου στο Leventis Art Suites Hotel άφησε αυτή την επίγευση .

Είδα κάτι σπάνιο και μοναδικό, Συνάντησα ανθρώπους με όνειρα και αξίες, ευλογημένους ανθρώπους.

Γιατί φυσικά το ταξίδι είναι οι άνθρωποι που συναντάμε.

Leventis Art Suites

Το Ξενοδοχείο Leventis Art Suites βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμακτσαλάν, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο και τα ιαματικά λουτρά Πόζαρ. Το ξενοδοχείο διαθέτει εκπληκτική θέα στην κοιλάδα και τη λίμνη Βεγορίτιδα. Το Ξενοδοχείο Leventis Art Suites προσφέρει μοναδικά σχεδιασμένες και διακοσμημένες σουίτες με τοιχογραφίες, ζωγραφισμένη στο χέρι οροφή, καθιστικό με τζάκι και απομονωμένους εξωτερικούς χώρους.

Δείτε βίντεο από το εσωτερικό του ξενοδοχείου:

Οι σουίτες είναι επιπλωμένες με αντίκες και φωτιστικά εποχής, χειροποίητα χαλιά, καθώς και κουρτίνες και υφάσματα από γνωστούς οίκους. Εκτός από την αρχιτεκτονική του, τα έργα ζωγραφικής και τα γλυπτά, αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ιδιωτικό μουσείο φωτογραφικών μηχανών με 2.000 εκθέματα. Το Ξενοδοχείο Leventis Art Suites βρίσκεται επίσης σε μία από τις καλύτερες τοποθεσίες την Παναγίτσα! 

Δείτε περισσότερα σχετικά με τον εσωτερικό χώρο:

Πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν αλλά και με εύκολη πρόσβαση στα λουτρά Πόζαρ. Η τοποθεσία του με την μαγευτική θέα στην λίμνη Βεγορίτιδα θα σας καταπλήξει.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και φωτογραφίες του ξενοδοχείου θα βρείτε στο: leventisartsuites.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ