Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η περιγραφή του αστυνομικού που έσωσε τα δίδυμα- "Σπάσαμε με τσάπα το παρμπρίζ, ημιλιπόθυμος ο 62χρονος"

"Έγινε ένα δικαστήριο για την διατροφή των παιδιών και η απόφαση βγήκε υπέρ της μητέρας και μάλλον το έκανε αυτό", είπε ο αστυνομικός. 

Συγκλονίζει η μαρτυρία αστυνομικού ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των διδύμων στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου ο 62χρονος απόστρατος και πατέρας τους κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών παιδιά του στο αυτοκίνητο, ανοίγοντας μια φιάλη υγραερίου, θέλοντας να ανατινάξει το όχημα.

Ο 62χρονος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη εις βάρος συζύγου κατ' εξακολούθηση, απειλή εις βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και παραμένει κρατούμενος.

 

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Έσπασαν τα τζάμια του ΙΧ για να σώσουν τα παιδιά και τον πατέρα - Βρέθηκαν δύο φιάλες υγραερίου (φωτό & βίντεο)

Η περιπολία που έσωσε τη ζωή των παιδιών

Όπως γίνεται γνωστό, εκείνο το βράδυ, οι δύο αστυνομικοί περιπολούσαν. Μόλις τρία λεπτά προτού δεχθούν την επίμαχη κλήση, βρίσκονταν στο Μελισσοχώρι.

Ο αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης, δήλωσε στο Mega:

"Ενημερωθήκαμε από το Κέντρο Άμεσης Δράσης για ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο μας υπέδειξε η εν διαστάσει σύζυγος. Πήγαμε ψιλιασμένοι στο περιστατικό και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα όχημα με κλειδωμένες τις πόρτες. Μέσα στο όχημα υπήρχαν τρία άτομα, ο 62χρονος ημιλιπόθυμος και τα δύο μικρά παιδάκια δεμένα στα καθισματάκια τους, χωρίς τις αισθήσεις τους. Υπήρχε έντονη μυρωδιά αερίου, που στην αρχή δεν μπορούσαμε να διαπιστώσουμε εάν προέρχεται από το καύσιμο του αυτοκινήτου ή από κάτι διαφορετικό".

Και συνέχισε:

"Έπειτα διαπιστώσαμε ότι είχε βγάλει ένα σωληνάκι από τη μεριά του οδηγού για να διατηρήσει τις αισθήσεις του, μέχρι να πυροδοτήσει με τους αναπτήρες που είχε δίπλα του. Σπάσαμε το μπροστινό παρμπρίζ, με μια τσάπα που μας έδωσε η εν διαστάσει σύζυγός του και στη συνέχεια προσπαθήσαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν να απασφαλίσουμε τις πόρτες".

Από το περιβάλλον της οικογένειας, λένε ότι ο 62χρονος απόστρατος της αεροπορίας βιαιοπραγούσε συχνά εις βάρος της σύζύγου του. Εδώ και 1,5 χρόνο που το ζευγάρι χώρισε, ο πατέρας διεκδικούσε την επιμέλεια και την κηδεμονία των παιδιών.

"Έγινε ένα δικαστήριο για την διατροφή των παιδιών και η απόφαση βγήκε υπέρ της μητέρας και μάλλον το έκανε αυτό".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ