Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Σπύρος Σούλης: Ένα απλό διακοσμητικό κόλπο που κάνουν όλοι οι Γάλλοι στα σπίτια τους

Αντλήστε ιδέες και κάντε το σπίτι σας έναν ονειρεμένο παράδεισο... 

Η γαλλική διακόσμηση έχει τη δική της ξεχωριστή θέση και όχι άδικα. Σε αντίθεση με τις αμερικάνικες διακοσμητικές προσεγγίσεις δίνει ιδιαίτερα έμφαση στις τελετουργίες.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι Γάλλοι διατηρούν κάποιες παραδόσεις, όπως το γεγονός ότι προτιμούν να ξεχωρίζουν την κουζίνα από την τραπεζαρία και πως οι χώροι σε στυλ open-plan δεν τους εξυπηρετούν. Αν υπάρχει ένας κανόνας που κυριαρχεί στο σπίτι κάθε Γάλλου είναι πως κάθε δωμάτιο εξυπηρετεί έναν και μόνο σκοπό.

Η κουζίνα είναι ο χώρος που φτιάχνεται το φαγητό, η τραπεζαρία ο χώρος που καταναλώνεται το φαγητό και το καθιστικό είναι ο χώρος που όλοι μαζεύονται για να μιλήσουν. Σε αντίθεση με άλλες κουλτούρες, στη Γαλλία δεν τρώνε μπροστά στην τηλεόραση, ούτε τα παιδιά διαβάζουν στην κουζίνα. Υιοθετήστε, λοιπόν, τη διαδικασία της «τελετουργίας» και δείτε μερικές ιδέες παρακάτω για να το πετύχετε.

Καθιστικό Φτιάξτε ένα όμορφο καθιστικό, ιδανικό για να υποδέχεστε φίλους. Χρησιμοποιήστε έναν επιχρυσωμένο καθρέπτη για να δώσετε φωτεινότητα στον χώρο. Διατηρήστε τα έπιπλα και τα έργα τέχνης σε παραδοσιακό στυλ και επιλέξτε μέτριας έντασης χρώματα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να βάλετε κάποιο πολύ ιδιαίτερο έπιπλο, έργο τέχνης ή αντικείμενο στον χώρο.

Γάλλοι

Χρησιμοποιήστε έναν επιχρυσωμένο καθρέπτη για να δώσετε φωτεινότητα στον χώρο.

Τραπεζαρία Τα μεγάλα τραπέζια είναι το σημείο εστίασης κάθε salle à manger ή αλλιώς τραπεζαρίας. Το δείπνο είναι από τις σημαντικότερες τελετουργίες για τους Γάλλους, οπότε εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα πιάτα και ποτήρια. Ο μπουφές (τι πιο γαλλικό!) είναι ένα έπιπλο που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις τραπεζαρίες και βοηθάει στην προετοιμασία του δείπνου, αλλά και για να εκθέσετε τα σερβίτσια σας. Επιλέξτε επίσης φωτισμό που αυξομειώνεται και κεριά για να δημιουργήσετε την τέλεια γαλλική ατμόσφαιρα.

Γάλλοι

Τα μεγάλα τραπέζια είναι το σημείο εστίασης κάθε salle à manger ή αλλιώς τραπεζαρίας.

Κουζίνα Η κουζίνα για τους Γάλλους είναι χώρος εργασίας. Διατηρήστε μόνο τα αντικείμενα που προορίζονται για να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα. Διατηρήστε τα μαχαίρια ακονισμένα και αντικαταστήστε τυχόν σπασμένα εργαλεία. Η αρχή που πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας είναι το «mise en place» που πρακτικά σημαίνει να διατηρείτε αυστηρή τάξη και να έχετε το κάθε πράγμα στη θέση του. Επίσης το ντουλάπι τροφίμων έχει πάντα ελαιόλαδο, μαρμελάδα, μουστάρδα και τουρσί.

Γάλλοι

Η κουζίνα για τους Γάλλους είναι χώρος εργασίας.

Μπάνιο Ξεκινήστε με την εγκατάσταση ενός θερμαντήρα πετσετών – είναι κάτι που υπάρχει στα περισσότερα ευρωπαϊκά μπάνια. Χρησιμοποιήστε, επίσης, κάποιο άρωμα ή αιθέριο έλαιο για να χαρίσετε στο μπάνιο σας μια φρέσκια μυρωδιά. Τέλος, εμπνευστείτε από τα γαλλικά μπάνια των αρχών του 20ου αιώνα και αναζητήστε έργα τέχνης, πολυελαίους και καθρέπτες που παραπέμπουν σε εκείνη την εποχή αναφέρει το spirossoulis.

Γάλλοι

Εμπνευστείτε από τα γαλλικά μπάνια των αρχών του 20ου αιώνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ