Μίλτος Τεντόγλου για την τραγωδία στα Τέμπη: "Ντρέπομαι και να μιλήσω"- "Δεν ξέρω που να αφιερώσω το χρυσό μετάλλιο" (βιντεο)

Πρωταθλητής Ευρώπης για ακόμη μία φορά ο σπουδαίος αθλητής Μίλτος Τεντόγλου

 

Με ανάμεικτα συναισθήματα, εμφανίσθηκε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Μίλτος Τεντόγλου, λίγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στον τελικό του άλματος εις μήκος, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Δείτε το άλμα που χάρισε το χρυσό στον Τεντόγλου:

 

Αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στην οδύνη των συγγενών, δυσκολεύτηκε να μιλήσει: «Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι να πω κάτι, αλήθεια. Το καλύτερο είναι αυτό που είπε ο Νυφαντόπουλος, ότι εμείς εδώ και αγωνιζόμαστε, αλλά κανείς δεν μπορεί κάτι για να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Δεν ξέρω πού να αφιερώσω την νίκη».

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Έλληνες φίλαθλοι στο στάδιο, λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους Έλληνες που βρέθηκαν στο στάδιο και δημιούργησαν φανταστική κερκίδα, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Το εκτιμώ πολύ».

Διαβάστε ακόμη: Μίλτος Τεντόγλου: Γκρέμισε το ρεκόρ, γκρέμισε και το Twitter - "Βγάζουμε ρούχα & παπούτσια όταν πηδάμε" επικό σχόλιο Σπαλιάρα

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος άλτης, που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα διαδοχικά πρωταθλήματα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός, ήταν και το πρωϊνό ξύπνημα. Προσπάθησα για το καλύτερο και είχα ένα μεγάλο άλμα, αλλά άκυρο. Συνήθως πηδάω περισσότερο στο πρώτο άλμα κι εάν ήταν βραδυνός ο αγώνας θα έκανα σίγουρα 8.50 μέτρα. Δεν είμαι ανίκητος, στα ευρωπαϊκά, οκ είμαι, αλλά σήμερα θα μπορούσα να χάσω, γιατί δεν ήμουν ο καλός εαυτός μου. Έτσι είναι οι αγώνες. Τα φαβορί χάνουν και τα αουτσάιντερ, μπορεί να κάνουν κάτι καλό».

Τέλος, οριοθετώντας τους επόμενους στόχους, ο πρωταθλητής Ευρώπης, ήταν σαφής: «Το Πανελλήνιο ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο στην Βουδαπέστη».

 

Δείτε τι δήλωσε και για την τραγωδία στα Τέμπη:

 

 

Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ με 8.19μ. και το χάλκινο, ο Ρουμάνος, Γκαμπριέλ Μπιτάν με οκτώ μέτρα.

Η κατάταξη του τελικού:

  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.30 μέτρα
  2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.19
  3. Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία) 8.00
  4. Μπόζινταρ Σαραμπουγιούκοφ (Βουλγαρία) 7.97
  5. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.94
  6. Χάϊμε Γκουέρα (Ισπανία) 7.84
  7. Ερβάν Κονατέ (Γαλλία) 7.65
  8. Λαζάρ Ανιτς (Σερβία) 2.48**

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ