Γεροβασίλη για Τέμπη: "Το πένθος έκλεισε τα σπίτια και πλημμύρισε τους δρόμους"

«Η ελεγχόμενη κυβέρνηση φροντίζει να γίνει ελέγχουσα του εαυτού της» 

Κατά της κυβέρνησης στράφηκε με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη σε συνέντευξή της το Σάββατο (4/3) η γραμμετέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη. «Η ελεγχόμενη κυβέρνηση φροντίζει να γίνει ελέγχουσα του εαυτού της» είπε και συμπλήρωσε: «Το πένθος έκλεισε τα σπίτια και πλημμύρισε τους δρόμους».

«Διανύουμε μία περίοδο πένθους, οδύνης και σπαραγμού για όσους έχασαν τους ανθρώπους τους και τα παιδιά τους. Μία περίοδο σπαραγμού για τη νεολαία που έχει υποστεί τις μνημονιακές πολιτικές της χρεωκοπημένης χώρας, την πανδημία μπροστά στις οθόνες τους για δύο χρόνια, το παγκάκι στο πάρκο για τη βόλτα και την αστυνομία να επιτίθεται. Μία νεολαία που έσωσε ανθρώπους, που χτες πενθούσε σε σιωπηρή διαμαρτυρία σε όλη τη χώρα και αντιμετωπίστηκε ξανά με χημικά και ξύλο. Μία νεολαία εξαιρετική και απαξιωμένη στα πανεπιστήμια στα σχολεία στις εργασιακές σχέσεις και στην προοπτική της» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμη: Το σπαρακτικό ποίημα της θείας του 20χρονου που είναι στη ΜΕΘ: Δάκρυσες κυρά Παναγιά και ράγισε η καρδιά σου, σκυφτή στα Τέμπη τριγυρνάς να κλάψεις...

«Αυτή τη νεολαία οφείλουμε ως σύστημα πολιτικό αλλά και μιντιακό να ενισχύσουμε και να προτρέψουμε να μετατρέψει το θυμό και την θλίψη της σε ενεργή δράση και ως ενεργοί πολίτες να αναλάβουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να προχωρήσουν. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται άλλο βλέμμα στις πολιτικές επιλογές» συμπλήρωσε.

 

 

«Τα φώτα θα στραφούν σε όλους. Σας μίλησα για επιλογές και όταν έρθουμε στην περίοδο των δικών μας 4,5 χρόνων μέσα στα τελευταία 50 χρόνια, ακόμη και μέσα στα τελευταία 13 χρόνια διακυβέρνησης του τόπου είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε. Διότι ο πολιτικός χρόνος δεν κόβεται με το μαχαίρι. Δεν απομονώνεται ούτε από το πριν ούτε από το μετά. Αυτό που εσείς λέτε παθογένεια, εγώ το λέω πολιτικές επιλογές» σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων- Ποιος θα τον αντικαταστήσει

«Το 2015 παρελήφθησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δύο συμβάσεις. Σημειώστε ότι για να δουλέψει οποιοδήποτε σύστημα τηλεδιοίκησης χρειάζεται η ολοκληρωμένη υποδομή που θα την δεχτεί και το σύστημα. Η μία λοιπόν σύμβαση ερχόταν από το 2007 και αφορά το σύστημα της τηλεδιοίκησης που όμως δεν μπορούσε να υλοποιηθεί γιατί δεν υπήρχε σηματοδότηση. Άρα υπήρχε έργο μη υλοποιήσιμο. Δεύτερον, παραλάβαμε και μία δεύτερη σύμβαση του 2014 που προέβλεπε την υλοποίηση της σηματοδότησης ώστε να γίνει η τηλεδιοίκηση της σύμβασης του 2007» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Ασλανίδης, 26 ετών: «Πήγε στην Αθήνα για να κάνει πρόταση γάμου» - Συγκλονίζει ο πατέρας του

«Στους Ιταλούς πωλήθηκε το μεταφορικό έργο. Οι γραμμές οι υποδομές το δίκτυο, το τροχαίο υλικό (συρμοί τρένων), οι κανόνες ασφάλειας και οι ανάλογες διαδικασίες, ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Στους Ιταλούς πωλήθηκε το μεταφορικό έργο, ως μνημονιακή υποχρέωση, σε σύμβαση που είχε υπογραφεί ήδη από την κυβέρνηση Σαμαρά. Θέματα σήμανσης και υποδομών είναι του κράτους και δεν ιδιωτικοποιήθηκαν ποτέ. Οι γραμμές, οι υποδομές το δίκτυο, το τροχαίο υλικό (συρμοί τρένων), οι κανόνες ασφάλειας και οι ανάλογες διαδικασίες, ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο που σήμερα κρίνεται. Το σχέδιο Καραμανλή να πωληθούν και αυτές ψηφίστηκε το 2022» δήλωσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ