Sougaree τα mini bags & ρούχα μόνο στο Eirinika σε πρώτη παγκόσμια «εμφάνιση» - Yπερταλαντούχα η Ελισάβετ ,τα σχεδιάζει και τα πλέκει όλα μόνη της!

Είστε έτοιμοι να εντυπωσιαστείτε από αυτές τις δημιουργίες;

Το eirinika σε ένα τυχαίο περίπατο στο εμπορικό κέντρο της Έδεσσας , έβγαλε «λαγό».

 

 

 

 

Η βιτρίνα με τα καλόγουστα τσαντάκια και τα πλεκτά ρούχα στις κρεμάστρες .. …πρόδιδαν μία μοναδικότητα και μία δημιουργικότητα που προκαλούσαν το δημοσιογραφικό μας δαιμόνιο αλλά και την άποψή μας για τη μόδα

Δεν είχαμε παρά να μπούμε στην μπουτίκ που φαινόταν μόλις να έχει ανοίξει έμοιαζε με το πακέτο του δώρου που μόλις του έχεις αφαιρέσει την κορδέλα του αμπαλάζ.

Δεν πέσαμε έξω

Η πωλήτρια , διευθύντρια ιδιοκτήτρια η Ελισάβετ Σούγγαρη ήταν και η δημιουργός .

Μόλις είχαμε ανακαλύψει εντελώς τυχαία ένα ταλέντο την όμορφη και χαμογελαστή Ελισάβετ στην οποία πάραυτα ζητήσαμε μία μίνι συνέντευξη και σας την παρουσιάζουμε

 

 

Ποια είναι η δημιουργός του Sougaree;

"Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Έδεσσα. Αφού τελείωσα με το σχολείο συνέχισα τις σπουδές μου στην Αθήνα στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και σχεδιασμού αντικειμένου. Ξεκίνησα να εργάζομαι στο χώρο της εστίασης ώστε να μπορώ να στηρίξω την διαμονή μου στην Αθήνα και μετά το τέλος των σπουδών μου. Στα μέσα της καραντίνας που προκλήθηκε από τον Covid 19 και αφού είχα μείνει χωρίς εργασία, λόγω μέτρων, ξεκίνησα να ασχολούμαι με την τέχνη του πλεκτού ζητώντας βοήθεια από την μεγαλύτερη μου αδερφή η οποία ήξερε και να πλέκει. Αυτό που μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και αυτό που εξιτάρει την δημιουργικότητα μου είναι το πως μπορεί να ενταχτεί μια τόσο παλιά τεχνική στο σήμερα οπότε και δημιουργήθηκε το “SOUGAREE”."

"Με την άρση των μέτρων του Covid 19 και την επαναλειτουργία των χώρων  εστίασης, επέστρεψα στην δουλειά μου όμως δεν κατάφερνα να μοιράζω το χρόνο μου και αποφάσισα να αφοσιωθώ πλήρως στο brand μου. Από τον Μάιο του 2022 έχω σταματήσει κάθε άλλη ασχολία μου και είμαι 100% αφοσιωμένη μέχρι και σήμερα σε αυτό."

"Σκοπός μου και στόχος μου είναι να καταφέρω να εντάξω την τέχνη αυτή στο σήμερα και όχι μόνο. Στηρίζοντας αυτή την τεχνική δημιουργίας ρουχισμού στηρίζεις παράλληλα και το slow fashion που θα ήθελα όλο και περισσότερο ο κόσμος να αγκαλιάσει. Συγκεκριμένα το brand είναι ένα zero waste brand αφού κάθε προϊόν δημιουργείται  κατά παραγγελία."

 

"Μελλοντικά ονειρεύομαι και ελπίζω να καταφέρω το brand να αγαπηθεί και να αναγνωριστεί ακόμα και στο εξωτερικό."

 

 

"Είμαι γεμάτη δημιουργικότητα, αγάπη και ενθουσιασμό για αυτό που κάνω και εύχομαι να μην το σταματήσω ποτέ." 

Η αλήθεια είναι ότι είχα ανακαλύψει την καλλιτεχνική μου αυτή φλέβα από όταν ήμουν 5 χρόνων. Ζωγράφιζα στο δωμάτιο μου από όταν ήμουν παιδάκι και η μητέρα μου ήταν πολύ υποστηρικτική καθώς με παρότρυνε και με έγραψε σε εργαστήριο ζωγραφικής στο οποίο παρακολούθησα μαθήματα από τα 7 μέχρι και τα 16 μου χρόνια. Χόμπι μου συνεχίζει να είναι μέχρι και σήμερα η ζωγραφική η οποία με ηρεμεί με έναν τρόπο που λατρεύω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη μου επαφή με το σχέδιο μόδας που έγινε και αυτή όταν ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία όταν μου έκαναν δώρο ένα παιχνίδι στο οποίο ζωγράφιζες ρούχα πάνω στα «μοντέλα». Και μεγαλώνοντας φυσικά είχα μεγάλη κλίση προς την μόδα αγοράζοντας πολλά περιοδικά και θαυμάζοντας αυτή.

 

 

 

 

Στο σχέδιο μόδας θαυμάζω περισσότερο ότι με σοκάρει (με την καλή έννοια!). Μου αρέσει να βλέπω σχέδια τα οποία το μάτι μου δεν θα θεωρήσει συνηθισμένα και αγαπώ το αμφιλεγόμενο.

All time favourite σχεδιάστρια προσωπικά είναι η Vivienne Westwood καθώς κατάφερε να εντάξει ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ στο high fashion και θεωρώ πως αυτή η πρόκληση των σχεδίων της θα μας λείψει.

 

 

 

 

 Φυσικά, αντιθετικά, δεν θα μπορούσα να μην θαυμάζω το ταλέντο του Simon Porte Jacquemus με αυτό το μινιμαλιστικό και παράλληλα τόσο φρέσκο στυλ. Άλλωστε στηρίζει απόλυτα το φαινόμενο του mini bag κάτι που αγαπώ τρελά.


instagram @sougarees


instagram @sougarees

 

 

 

Μέχρι στιγμής το brand μου το δουλεύω αποκλειστικά εγώ. Από την ιδέα μέχρι το σχέδιο μέχρι την δημιουργία των προϊόντων μου είμαι υπεύθυνη εγώ και δεν θα το κρύψω πως μου αρέσει πολύ αυτό. Σίγουρα μελλοντικά και εάν υπάρξει άνοδος του brand θα χαιρόμουν πολύ να ανοίξουν και θέσεις εργασίας και να μοιραστώ αυτήν την χαρά που έχω για την δημιουργία και με άλλους ανθρώπους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ