Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής – Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη

Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το δικαστήριο το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη και προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων.

"Όχι" είπε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στο αίτημα αναβολής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11, 5 χρόνια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 34χρονου πιλότου, που κάθισε στο εδώλιο, διεκόπη για τις 28 Μαρτίου αφού προηγουμένως εκφωνήθηκε.

Με την έναρξη της δίκης υπέβαλλε αίτημα αναβολής η νέα συνήγορος του κατηγορούμενου, Κατερίνα Μαυροειδή, η οποία είπε ότι διορίσθηκε από τον κατηγορούμενο, στις 9 Φεβρουαρίου και δεν έχει παραλάβει ακόμη το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Έθεσε, επίσης, θέμα της επίδοσης της κλήσης στον εντολέα της.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της συνηγόρου αναφέροντας πως είναι «κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτων υποθέσεων». «Δεν δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να της δωθεί χρόνος να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το δικαστήριο το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη και προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων. Ένορκοι κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας ενώ συνολικά το Δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες δικαστές στην έδρα.

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σουζάνα Λυρραρακη. Σε αυτήν τη δίκη δεν δηλώθηκε παράσταση για την σκυλίτσα Ροξυ,για την οποία είχε παρασταθεί στην πρώτη δίκη Φιλοζωική Οργάνωση.

Δείτε τι δήλωσε η δικηγόρος του κατηγορουμένου: 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ