Τέλος τα "χαϊλίκια" στο Άμστερνταμ: Απαγορεύεται από τον Μάιο, η κάνναβη στη συνοικία με τα κόκκινα φάναρια

Οι νέοι νόμοι, οι οποίοι ανακοινώθηκαν χθες, θα τεθούν σε ισχύ από τα μέσα Μαΐου και στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Το Άμστερνταμ θα απαγορεύσει σύντομα την κάνναβη από τη διάσημη συνοικία του με τα κόκκινα φανάρια, στο πλαίσιο νέων κανονισμών της πόλης. Οι νέοι νόμοι, οι οποίοι ανακοινώθηκαν χθες, θα τεθούν σε ισχύ από τα μέσα Μαΐου και στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για την αναστάτωση που προκαλούν οι τουρίστες, αναφέρει το BBC.

Το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τους νέους νόμους, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 2 το πρωί, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, η παλιά συνοικία της πόλης θα κλείνει για τους νέους επισκέπτες μετά τη 1 το πρωί και ότι οι εργαζόμενοι σε αυτό τον «ιδιαίτερο» τομέα -σεξ- θα πρέπει να κλείνουν τους χώρους τους στις 3 το πρωί.

«Η ατμόσφαιρα γίνεται τρομερή, ιδίως τη νύχτα», δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης. «Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ και παραμένουν για πολλή ώρα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ενοχλούνται και να χάνουν τον ύπνο τους».

Η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται ήδη από την Πέμπτη έως την Κυριακή μετά τις 4 το απόγευμα σε καταστήματα, κάβες και καφετέριες στη διάσημη περιοχή. Στο πλαίσιο των νέων νόμων, οι πωλητές θα πρέπει, επίσης, να απομακρύνουν εντελώς τα αλκοολούχα ποτά από τις βιτρίνες τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Tο Άμστερνταμ είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, πολλοί από τους οποίους ταξιδεύουν στην πόλη για τα καφέ με κάνναβη. Αυτά τα καφέ πωλούν κάνναβη υπό αυστηρούς όρους. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, το δημοτικό συμβούλιο δήλωσε ότι θα εξετάσει επίσης την απαγόρευση του καπνίσματος στον εξωτερικό χώρο των καφετεριών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ