Εντυπωσιακές φωτό από την περισυλλογή του «κατασκοπευτικού» μπαλονιού της Κίνας – Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το μάζεψε στον Ατλαντικό

Το «ύποπτο» μπαλόνι διέσχισε τις ΗΠΑ, από Ειρηνικό έως Ατλαντικό, και το κατέρριψαν στον Ατλαντικό όταν δεν υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους – δείτε φωτό στο Slide Show

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό δημοσίευσε φωτογραφίες από το «ύποπτο κατασκοπευτικό» μπαλόνι της Κίνας, το οποίο καταρρίφθηκε το Σάββατο από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο Facebook του Αμερικανικού Στόλου απεικονίζοντας τα συντρίμμια του μπαλονιού, το οποίο περισυλλέγεται από στρατιωτικούς σε σκάφος.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ναυτικό, ειδικοί του τμήματος εκρηκτικών συνέλλεξαν τα συντρίμμια.

Η συσκευή τώρα εξετάζεται από τις υπηρεσίες για να ελεγχθεί κατά πόσο αποτελεί κατασκοπευτικός μηχανισμός ή όχι.

Τι υποστηρίζει η Κίνα

Η Κίνα, από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζει πως το μπαλόνι δεν είναι «κατασκοπευτικό», και πως είναι «για πολιτική χρήση. Επίσης, πως μπήκε στον αμερικανικό χώρο λόγω τεχνικού λάθους».

Η ανακάλυψη του μπαλονιού έχει δημιουργήσει μία διπλωματική κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, να ακυρώνει ένα διήμερο ταξίδι στην Κίνα, το οποίο θα ήταν το πρώτο μετά από αρκετά χρόνια σε εκπροσώπηση τόσο υψηλού επιπέδου – μετά την «απερίσκεπτη κίνηση».

Αξίζει να σημειωθεί πως το μπαλόνι περισυνελλέγει ανοικτά της Νότιας Καρολίνα, μία ημέρα μετά την κατάρριψη.

Τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε μία έκταση 11 χιλιομέτρων στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ