Αποκάλυψη: Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης που αγνοείται – Είχε αρραβωνιαστεί πρόσφατα (βίντεο)

«Όλοι θα ήθελαν να έχουν ένα παιδί σαν τον Στάθη» λέει φίλος της οικογένειας

Ώρες αγωνίας για συγγενείς και φίλους του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του Phantom που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ανδραβίδας, καθώς οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής.

Στο χωριό του 31χρονου σμηναγού, στο Γρανίτη Νευροκοπίου, στη Δράμα, οι κάτοικοι μιλούν για ένα πολύ καλό παιδί, το οποίο μάλιστα τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ ευτυχισμένο, καθώς είχε αρραβωνιαστεί τη σύντροφό του κι ετοιμαζόταν να αποκτήσει οικογένεια.

«Ο Στάθης ήταν το καλύτερο παιδί. Άριστος μαθητής, πάντα χαμογελαστός και καλοσυνάτος. Το όνειρό του ήταν να γίνει πιλότος, αυτό ήθελε να κάνει, να πετάει», ανέφερε μιλώντας στο Star ο πρόεδρος της κοινότητας Γρανίτη, Χαράλπαμπος Παϊσίδης.

Διαβάστε ακόμα:

Ανδραβίδα: Υποβρύχιο ρομπότ & ωκεανογραφικό αναζητούν τον κυβερνήτη του F-4, πως έγινε το δυστύχημα – όλες οι εξελίξεις (βίντεο)

3ήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας του F-4, αγωνία για τον κυβερνήτη Ευστάθιο Τσιτλακίδη

 

Από την πλευρά του, φίλος της οικογένειας του σμηναγού ανέφερε: «Όλοι θα ήθελαν να έχουν ένα παιδί σαν τον Στάθη, να είναι περήφανοι. Η επιλογή του ήταν να γίνει πιλότος. Ήταν άριστος μαθητής, μπορούσε να πάει σε όποια σχολή ήθελε, όμως εκείνος ήθελε να γίνει πιλότος. Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια, δυστυχώς δεν πρόλαβε». «Ο Στάθης είναι από τα καλύτερα παιδιά. Χαμογελαστός, κοινωνικός, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί», πρόσθεσε μια οικογενειακή φίλη.

 

 

«Πέρασαν 100 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου και χάθηκαν» λέει μάρτυρας

Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του Phantom F-4 που συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας συνεχίζονται, μαρτυρίες δίνουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη.

Διαβάστε ακόμα:

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν: Νεκρός ο 29χρονος Υποσμηναγός, συγκυβερνήτης του F-4, Μάριος Τουρούτσικας – Η ανακοίνωση της αεροπορίας (φωτό & βίντεο)

Μία από τις μαρτυρίες είναι αυτή του Παναγιώτη Ρούσσου ο οποίος βρισκόταν με το αλιευτικό του σκάφος, όταν ξαφνικά είδε το μαχητικό να πετά πολύ χαμηλά και να χάνεται στην συνέχεια στον ορίζοντα. Ο ίδιος, όπως αναφέρει, συμμετέχει και στις έρευνες για τον εντοπισμό και του άλλου πιλότου.

«Πέρασαν με κεκτημένη ταχύτητα, στην κυριολεξία 100 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου και στη συνέχεια χάθηκαν στον ουρανό. Δύο λεπτά αργότερα με πήραν τηλέφωνο από το λιμεναρχείο Ζακύνθου και μου είπαν ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα και να πάω να βοηθήσω στην ανεύρεση των πιλότων. Πάγωσα στο άκουσμα της είδησης, ειλικρινά . Έφυγα γρήγορα με το αλιευτικό μου, έκανα σχεδόν δύο ώρες να φτάσω στο σημείο και είχαν ήδη ανασύρει νεκρό τον 29χρονο Υποσμηναγό. Από εκείνη την ώρα βοηθάω στις έρευνες για την ανεύρεση του άλλου παιδιού κι όλη τη νύχτα κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που πετούν τόσο χαμηλά, είναι οι εκπαιδευτικές ασκήσεις τέτοιες ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τα ραντάρ κι αναγκάζονται να πετούν χαμηλά», επισήμανε ο κ. Ρούσσος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ