Ο Σπύρος Σούλης δίνει ιδέες για την κουζίνα: Έτσι θα εκμεταλλευτείτε τον χώρο πάνω από το ψυγείο - 6 τρόποι (φωτό)

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το διακοσμήσετε ώστε να μη δείχνει άδειο

Σε μια κουζίνα πολλές φορές τυχαίνει να μένει κενός ο χώρος πάνω από το ψυγείο, με αποτέλεσμα να δείχνει άχαρο αυτό το σημείο.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το διακοσμήσετε ώστε να μη δείχνει άδειο.

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε:

Ράφια Τοποθετήστε μερικά ράφια πάνω από το ψυγείο σας και οργανώστε εκεί βιβλία μαγειρικής, ποτά ή άλλα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά. Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε αυτά τα ράφια διακοσμώντας τα με όμορφα βάζα ή και κουζινικά είδη.

thehomeissue_qa_xorospsygeio01

Τηλεόραση Αν περνάτε αρκετές ώρες της ημέρας στην κουζίνα, μια άλλη λύση είναι να τοποθετήσετε μια τηλεόραση σε εκείνο το σημείο για να περνάει πιο ευχάριστα η ώρα σας. Στερεώστε τη  σε μια ρυθμιζόμενη βάση για ένα πιο λειτουργικό αποτέλεσμα.

Αν περνάτε ώρες μέσα στην κουζίνα, τοποθετήστε μια τηλεόραση πάνω από το ψυγείο

Μίνι κελάρι κρασιών Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να φτιάξετε εκεί μια μικρή κάβα και να βάλετε εκεί τα μπουκάλια με τα κρασιά σας. Αυτός ο τρόπος διακόσμησης θα δώσει στιλ στην κουζίνα σας και θα της δώσει έναν παριζιάνικο χαρακτήρα. Αν προσθέσετε ένα καρό τραπεζομάντιλο και έπιπλα με έμφαση στο ξύλο θα έχετε φτιάξει μια ρουστίκ κουζίνα με κάτι από πύργο.

Ένα μίνι μπαρ είναι ό,τι πρέπει αν έχετε αρκετό χώρο πάνω από το ψυγείο σας

Αν πάλι δεν θέλετε να φτιάξετε ειδική κατασκευή για την κάβα σας, τότε βάλτε μια πιο απλή θήκη για κρασιά ή ένα με δύο μικρά κιβώτια.

Αν δεν θέλετε να 'χτίσετε' κάποιο μίνι μπαρ, βάλτε ένα όμορφο κιβώτιο ή έναν πρόσθετο υποδοχέα κρασιών

Διακοσμητικά Μπορείτε να διακοσμήσετε τον χώρο πάνω από το ψυγείο βάζοντας ένα όμορφο χαμηλό φυτό κι έναν πίνακα ζωγραφικής. Μπορείτε επίσης να βάλετε κάποιο ιδιαίτερο διακοσμητικό που σας τράβηξε το ενδιαφέρον, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

Ένα φυτό θα δώσει χρώμα σε όλο τον χώρο

Μαγειρικά σκεύη Μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω από το ψυγείο σας τα περισσευούμενα μαγειρικά σας σκεύη. Προς θεού μην βάλετε αυτά που χρησιμοποιείτε πιο συχνά, γιατί θα πρέπει να ανεβοκατεβαίνετε συνεχώς. Ο χώρος πάνω από το ψυγείο είναι ιδανικός για αποθήκευση ειδικά αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι μικρά και δεν χωράνε πολλά πράγματα.

Βάλτε πάνω από το ψυγείο σας μαγειρικά σκέυη ή ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές όπως μίξερ, σέικερ ή μπλέντερ

Τρόφιμα Μπορείτε να βάλετε όμορφα βαζάκια με διάφορα μπαχαρικά ή ακόμα και να τοποθετήσετε βάζα με ζυμαρικά, δημητριακά, καφέδες και βότανα. Εκτός από τη λειτουργικότητα αυτού του χώρου μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και το αισθητικό κομμάτι βάζοντας όμορφα βάζα με πολύχρωμα υλικά κατασκευών.

Μερικά όμορφα βαζάκια με μπαχαρικά θα δώσουν στιλ στο ψυγείο σας

Ο χώρος πάνω από το ψυγείο στα περισσότερα σπίτια είναι κενός και χωρίς κάποια ιδιαίτερη διακόσμηση. Τα τελευταία χρόνια που η διακόσμηση στην κουζίνα έχει αρχίσει να γίνεται must, ο χώρος πάνω από το ψυγείο πρέπει να διακοσμείται για να φαίνεται όλη η κουζίνα πιο στιλάτη και όμορφη. Άλλωστε καλό είναι να εκμεταλλεύεστε οποιοδήποτε χώρο αποθήκευσης διαθέτετε ειδικά αν δεν έχετε μεγάλες κουζίνες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ