Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Qatargate: Το Πολωνικό tweet των 60 εκατ. που "ανάβει φωτιές" στην Εύα Καϊλή - Ελεύθερες σύζυγος & η κόρη του Παντσέρι

Το Εφετείο της Μπρέσια αποφάσισε την απελευθέρωση της κόρης και της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, της Σίλβια Παντσέρι και της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, οι οποίες βρίσκονταν σε κάτ' οίκον περιορισμό.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της βελγικής εισαγγελίας να αποσύρει το αίτημα έκδοσής τους από την Ιταλία, αλλά, όπως φαίνεται, και της στενής συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.

Με τη σημερινή απόφασή του το Εφετείο της Μπρέσια ακυρώνει την ετυμηγορία υπέρ της έκδοσης των δύο γυναικών στο Βέλγιο.

Ειλημμένη απόφαση

Ήδη από χθες, ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι η Εισαγγελία των Βρυξελλών επρόκειτο να αποσύρει το αίτημα έκδοσης των δύο γυναικών από την Ιταλία στο Βέλγιο.

«Η αλλαγή στάσης», σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης της Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, «συμπεραίνεται από επίσημο έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε τις προηγούμενες ώρες», όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa.

Οι δικηγόροι της Σίλβια Παντσέρι ανακοίνωσαν ότι έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας κατά της απόφασης του Εφετείου της Μπρέσια, να εκδοθεί η πελάτισσά τους στο Βέλγιο. Η σχετική ετυμηγορία για την έκδοση της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι αναμένεται στις 31 Ιανουαρίου. Αν, όμως, επιβεβαιωθεί και επίσημα η αλλαγή στάσης των Βέλγων εισαγγελέων, θα σημαίνει ότι πλέον η διαδικασία στερείται αντικειμένου.

«Θα πρέπει να δούμε αν η απόφαση αυτή συνεπάγεται την απελευθέρωση της Σίλβια Παντσέρι και της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι», δήλωσε ένας από τους δυο συνηγόρους υπεράσπισης των συγγενών του Παντσέρι. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο γυναίκες βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η εξέλιξη αυτή μπορεί να συνδέεται με την απόφαση του Αντόνιο Παντσέρι να συνεργαστεί, ως «μετανοημένος», με τη βελγική δικαιοσύνη.

Καταθέτει ο Τζόρτζι

Ενώπιον των βελγικών αρχών θα βρεθεί σήμερα ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αναμένεται να επιμείνει στη δήλωσή του, ότι η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση Qatargate.

 

 

Όλο και πιο δυσχερής η θέση της Καϊλή

Κι αν η συμφωνία του Παντσέρι με τις βελγικές αρχές είχε θετικό αντίκτυπο στην τύχη της κόρης του και τη συζύγου του, δεν ισχύει το ίδιο για την Εύα Καϊλή. Η θέση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή γίνεται όλο και πιο δυσχερής στην υπόθεση της δωροδοκίας Ευρωπαίων πολιτικών και παραγόντων από το Κατάρ.

Το tweet των Πολωνών ευρωβουλευτών έχει ανάψει φωτιές. Κάνουν λόγο για χρήματα από τη Ρωσία και όχι από το Κατάρ. Μιλάνε μάλιστα για ένα ποσό 60 εκατ. που έχει διακινηθεί για προπαγάνδα των Ρώσων στο εξωτερικό. Μάλιστα οι ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι για κάθε ψήφισμα έδιναν 50.000 δολ. Το ψηφίσματα ήταν 147 σύμφωνα με τους Πολωνούς.

 

 

 

Η Εύα Καϊλή παραμένει στις φυλακές μετά και την απόφαση του Προδικαστικού Συμβουλίου να συνεχιστεί η προφυλάκισή της, ενώ άγνωστο παραμένει αν ο Παντσέρι θα μιλήσει και για δική της εμπλοκή στην υπόθεση.

Με βάση του μνημόνιο Παντσέρι – βελγικής εισαγγελίας, στον πρώην ευρωβουλευτή θα επιβληθεί φυλάκιση ενός έτους, πρόστιμο και κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, η αξία των οποίων προς το παρόν εκτιμάται σε 1 εκατ. ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ