Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Επίδομα και το Πάσχα; Ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο - Αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος (βίντεο)

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για την πορεία της οικονομίας της χώρας και την αύξηση κατώτατου μισθού

Την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης εξέφρασε εμμέσως ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκουρας δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ πως «έχουμε μία καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και όπως φαίνεται αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος ώστε να ληφθούν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός».

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ανησυχία του για τις αυξήσεις τιμών που παρατηρούνται, διαπιστώνοντας πάντως ότι το πρόβλημα αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως είπε, ο πληθωρισμός φέτος εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 5%. Αν και χαμηλότερος από πέρυσι, οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται αν και με μικρότερο ρυθμό, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να καταβληθεί εκ νέου έκτακτο επίδομα το Πάσχα όπως πέρυσι ή τα Χριστούγεννα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις τις οποίες θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός.

Δεδομένου μάλιστα, όπως επεσήμανε, ότι η αβεβαιότητα παραμένει και «οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, στην κυβέρνηση έχουν εντοπίσει ότι αντιμετωπίστηκε μεν το πρόβλημα στις τιμές ρεύματος, αλλά οι αυξήσεις έχουν μετακυλισθεί πλέον στις τιμές τροφίμων και στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ.

Όσον αφορά ζητήματα που σχετίζονται με πιθανή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι αποτελούν αντικείμενο συζήτησης της επόμενης τετραετίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ