Τι πραγματικά έγινε στο Κολλέγιο Αθηνών: Γιατί το σχολείο μπήκε σε καθεστώς lockdown – Το πρωτόκολλο που ακολούθησε η διεύθυνση

Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας, έσπευσαν επίλεκτες ομάδες της αστυνομίας, δεν βρέθηκαν οι εξωσχολικοί που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν μπει στο σχολείο

Συναγερμός σήμανε στις 13:00 περίπου το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό. Σύμφωνα με καταγγελία μαθητών, άγνωστοι οπλισμένοι με μαχαίρι εισέβαλαν στο χώρο απειλώντας παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας οι οποίες απέκλεισαν τις τρεις εισόδους και εξόδους του Κολλεγίου και ξεκίνησαν έρευνες στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες. Από το Κολλέγιο Αθηνών τηρήθηκε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα οι μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους. Στο σημείο έσπευσαν και γονείς οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΛΑΣ για το περιστατικό ενημερώθηκε ότι άγνωστοι εξωσχολικοί μπήκαν με αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια, στο Κολλέγιο Αθηνών.

Οι 3 κλήσεις στην αστυνομία

Για το συμβάν έγιναν τρεις κλήσεις προς την Αστυνομία. Μία μητέρα τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και κατήγγειλε εισβολή εξωσχολικών στον χώρο, ενώ το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε από υπάλληλο ασφαλείας του Κολλεγίου ο οποίος ενημέρωσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ο αξιωματικός υπηρεσίας την Άμεση Δράση. Ο υπάλληλος αυτός φέρεται να έχει προσαχθεί και να δίνει κατάθεση για το τι ακριβώς είδε και ποιοι τον ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Τα δύο πρώτα τηλεφωνήματα έκαναν λόγο για δύο εξωσχολικούς με μαχαίρια, ενώ έγινε και τρίτο στο οποίο γινόταν αναφορά σε άτομο το οποίο έφερε όπλο και εκρηκτικά.

Την αρχική μαρτυρία έκανε μαθητής ο οποίος φέρεται να είδε, όπως υποστήριξε, δύο αγνώστους εξωσχολικούς να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο κρατώντας μαχαίρια. Οι δύο άγνωστοι φέρεται να μπήκαν στις εγκαταστάσεις αναζητώντας έναν μαθητή της Γ’ Λυκείου με τον οποίον είχαν προσωπικές διαφορές.

Το σχολείο «κλείδωσε» μπήκε σε καθεστώς lockdown

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό εντός των μελών της σχολικής κοινότητας, τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα. Τα παιδιά επέστρεψαν στις τάξεις, όπου και έμειναν κλειδωμένα μέχρι να τελειώσει ο έλεγχος από την αστυνομία και να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα παιδιά.

Κανείς δεν έμπαινε στο Κολλέγιο Ψυχικού, ούτε και έβγαινε. Οι γονείς που είχαν πάει να περιμένουν τα παιδιά τους, περίμεναν εκτός κεντρικής πύλης.

Πλήρης η ενημέρωση από τον Διευθυντή

Σε τέτοιες περιπτώσεις για την αποφυγή πανικού, το πρωτόκολλο αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει ενημέρωση ώστε όλοι να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα που υπάρχουν μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή και να μην κυκλοφορούν φήμες.

Αυτό και έπραξε και ο διευθυντής, καθηγητής Κώστας Συνολάκης που ενημέρωσε παιδιά και γονείς.

Το μήνυμα του Κολλεγίου Αθηνών σε μαθητές και γονείς για το περιστατικό με τους εξωσχολικούς

Υπήρξε ενημέρωση και εντός των τάξεων του Σχολείου

Το μήνυμα του Κολλεγίου Αθηνών σε μαθητές και γονείς για το περιστατικό με τους εξωσχολικούς

Το Κολλέγιο Αθηνών με δύο ανακοινώσεις του προς τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους, εξηγεί τι συνέβη με τον συναγερμό που σήμανε στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος το μεσημέρι της Πέμπτης (19/1), μετά από περιστατικό με την παρουσία εξωσχολικών.

Η ενημέρωση στα παιδιά

Το μήνυμα ανέφερε: «Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμοί ασφαλείας του Σχολείου και την Αστυνομία.

Θέλουμε την υπομονή και τη βοήθειά σας για να κάνουμε όλους τους απαραιτήτους ελέγχους.

Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας είναι ασφαλείς και περιμένουμε τις οδηγίες της Αστυνομίας για να επιτρέψουμε την ομαλή κυκλοφορία όλων μας στο campus».

 

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών προς τους γονείς

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από τις σχετικές κλήσεις για έρευνα, επισημαίνεται ότι αναφορικά με την παρουσία εξωσχολικών εντός του Κολλεγίου Αθηνών, δεν διαπιστώθηκαν μέσα στο κτίριο τα όσα είχαν καταγγελθεί.

Για το συμβάν σχηματίζεται δικογραφία στο Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού. Εκεί έχει οδηγηθεί ένας μαθητής Λυκείου ο οποίος είπε στον υπεύθυνο ασφαλείας ότι είδε να εισέρχονται στον χώρο του Κολλεγίου δύο εξωσχολικοί, χωρίς να διευκρινίζει εάν ήταν ή όχι οπλισμένοι ενώ στο τμήμα βρίσκεται και ο υπεύθυνος ασφαλείας ο οποίος δίνει κατάθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ