Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Βασιλιάς της Σουηδίας Καρλ Γκουστάβ, ο πρώτος ξάδερφος της Άννας Μαρίας και η βασίλισσα Σίλβια (φωτό)

Ποιος είναι ο royal;

Ο βασιλιάς της Σουηδίας Καρλ Γκουστάβ και η σύζυγός του βασίλισσα Σίλβια είναι ανάμεσα στους royals που έχουν ταξιδέψει στην χώρα μας για την κηδεία του Κωνσταντίνου Β.

Άλλωστε ο 76χρονος μονάρχης είναι πρώτος ξάδερφος με την σύζυγο του θανόντος, Άννα Μαρία. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας φιλοξενείται στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», όπως και εκείνη της Ισπανίας και της Δανίας.

Σημειώνεται ότι γονείς της Άννας Μαρίας ήταν ο Φρειδερίκος Θ' της Δανίας (μετέπειτα βασιλιάς) και η τότε πρίγκίπισσα της Σουηδίας Ίνγκριντ, η οποία ήταν κόρη του Γουσταύου ΣΤ΄ Αδόλφου της Σουηδίας και της πρώτης συζύγου του Μαργαρίτας του Κόννωτ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

Η Ίνγκριντ Βικτωρία Σοφία Λουίζα Μαργαρίτα γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1910 στο Παλάτι της Στοκχόλμης. Το 1928  γνώρισε τον Εδουάρδο του Ηνωμένου Βασιλείου και θεωρήθηκε τότε ως η πιθανή σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Ωστόσο, στις 24 Μαΐου 1935, η Ίνγκριντ, παντρεύτηκε τον Διάδοχο της Δανίας Φρειδερίκο στην Στοκχόλμη.

Η Ίνγκριντ και ο Φρειδερίκος ήταν τρίτα ξαδέρφια, μέσω του Όσκαρ Α΄ ( βασιλιάς της Σουηδίας και της Νορβηγίας) και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, την τωρινή βασίλισσα της Δανίας Μαργγκρέτε, την πριγκίπισσα Βενεδίκτη και την Άννα-Μαρία.

Ο βασιλιάς Καρλ Γκουστάβ το 1973 διαδέχθηκε στον θρόνο τον παππού του Γουσταύο ΣΤ΄ Αδόλφο. Είναι ο μόνος γιος από τα πέντε παιδιά του Γουσταύου-Αδόλφου πρίγκιπα του Βέστερμποττεν και της Σίβυλλας των Βέττιν, κόρης του Καρόλου-Εδουάρδου δούκα της Σαξονίας-Κόμπουργκ & Γκότα.

Γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1946 στο Κάστρο Χάγκα στη Σόλνα της Στοκχόλμης. Βαπτίσθηκε στο Βασιλικό Παρεκκλήσιο στις 7 Ιουνίου 1946 από τον Αρχιεπίσκοπο της Ουψάλας Έρλινγκ Άιντεν και ανάδοχοί του ήταν ο Φρειδερίκος Θ΄ της Δανίας, η Ίνγκριντ της Σουηδίας, ο Όλαφ Ε΄ της Νορβηγίας, η Γιουλιάνα των Κάτω Χωρών, ο Γουσταύος Ε΄ της Σουηδίας, ο Φρειδερίκος-Ιωσίας δούκας της Σαξονίας-Κόμπουργκ-Γκότα, ο Γουσταύος ΣΤ΄ Αδόλφος της Σουηδίας, η Λουίζα Μαουντμπάττεν, ο Φόλκε Μπερναντόττε και η Μαρία Μπερναντότε κόμισσα του Βίσμποργκ. Την ημέρα της βάπτισής του απέκτησε τον τίτλο Δούκας του Γιέμτλαντ.

Ο πατέρας του σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 1947 στο Αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Την στιγμή τού θανάτου τού πατέρα του ο Κάρολος-Γουσταύος ήταν μόλις 9 μηνών.  Όταν απεβίωσε ο προπάππος του τον Οκτώβριο του 1950, ο τετράχρονος τότε πρίγκιπας έγινε διάδοχος του σουηδικού θρόνου.

Όσο για την βασίλισσα Σίλβια η τελευταία  γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1943 στη Χαϊδελβέργη της Ναζιστικής Γερμανίας. Είναι κόρη του Βάλτερ Σόμμερλαθ και της Αλίκης Σοάρες ντε Τολέδο.

Η οικογένεια Σόμμερλαθ έζησε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας μεταξύ 1947 και 1957, όπου η Σίλβια παρακολουθούσε μαθήματα σε παραδοσιακό γερμανικό σχολείο. Η οικογένεια επέστρεψε στην Δυτική Γερμανία το 1957.

Πριν από το γάμο της με τον Βασιλιά της Σουηδίας, η Σίλβια εργάστηκε στο προξενείο της Αργεντινής στο Μόναχο, ως ξεναγός στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και ως αναπληρώτρια επικεφαλής πρωτοκόλλου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Υπήρξε για ένα μικρό διάστημα αεροσυνοδός.

Το βασλικό ζεύγος της Σουηδίας έχει αποκτήσει τρία παιδιά: Την Διάδοχο Πριγκίπισσα Βικτώρια, Δούκισσα του Βέστεργκετλαντ (γ. 14 Ιουλίου 1977), τον Πρίγκιπα Καρλ Φιλίο, Δούκα του Βέρμλαντ (γ. 13 Μαΐου 1979) και την πριγκίπισσα Μαντλέν, Δούκισσα του Χέλσινγκλαντ και του Γιέστρικλαντ.

Δείτε επίσης:

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, αδερφή της Άννας Μαρίας - Μαζί της η Βενεδίκτη & ο διάδοχος Φρειδερίκος

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στην Αθήνα ο ανιψιός του βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την σύζυγό του Λετίσια - Οι σχέσεις με τον θείο του (βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το προφίλ των δύο αγαπημένων αδελφών του, πρώην βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας & πριγκίπισσας Ειρήνης (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το φέρετρο θα σηκώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια του, ο Παύλος τον επικήδειο - Έγινε πρόβα της τελετής

Axion Hellas & Aurora: Τα ιδρύματα που επέλεξε η οικογένεια του Κωνσταντίνου να δοθούν χρήματα αντί στεφάνων - Οι σκοποί & τα ΔΣ (φωτό

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ