Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, αδερφή της Άννας Μαρίας - Μαζί της η Βενεδίκτη & ο διάδοχος Φρειδερίκος

Η Άννα-Μαρία είναι πολύ κοντά με τις δύο μεγαλύτερες αδερφές της

Στην Αθήνα για την κηδεία του Κωνσταντίνου Β, ήρθε η βασίλισσα Μαργκρέτε (Μαργαρίτα) της Δανίας, η οποία εξάλλου είναι αδερφή της συζύγου του εκλιπόντος, Άννας-Μαρίας.

Η 82χρονη μονάρχης ταξίδεψε μαζί με την πριγκίπισσα Βενεδίκτη (επίσης αδερφή τους) και τον μεγάλο της γιο και διάδοχό της πρίγκιπα Φρειδερίκο.

Η σύζυγος του τελευταίου, πριγκίπισσα Μαίρη, θα παραμείνει στη Δανία  με τον ρόλο του αντιβασιλέα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Η Άννα-Μαρία είναι πολύ κοντά με τις δύο μεγαλύτερες αδερφές της και τις επισκέπτεται όποτε μπορεί, αφού η ίδια υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

Πέρυσι στο gala που είχε γίνει στο Βασιλικό Θέατρο της Κοπεγχάγης - αφορμή τους εορτασμούς των 50 χρόνων της Μαργκρέτε στον θρόνο - η Άννα Μαρία είχε δώσει το παρών μαζί με τα τρία από τα πέντε της παιδιά.

Ειδικότερα είχαμε δει τον Παύλο με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ, την Αλεξία με τον άντρα της Carlos Morales, την Θεοδώρα με τον αρραβωνιαστικό της Matthew Kumar και τον Φίλιππο με την γυναίκα του Nina Flohr

Φωτογραφίες: RITZAU SCANPIX/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Μαργκρέτε και η Βενεδίκτη είχαν έρθει στην Αθήνα και για τον γάμο του Φίλιππου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου άυριο Δευτέρα θα τελεστεί και η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου.

Η βασίλισσα της Δανίας γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1940 στα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ της Κοπεγχάγης ως πρώτο παιδί του μετέπειτα Φρειδερίκου Θ΄ και της Ίνγκριντ της Σουηδίας. Ο πατέρας της ήταν ο πρωτότοκος γιος του τότε Χριστιανού Ι΄, ενώ η μητέρα της ήταν η τότε μοναχοκόρη του μετέπειτα Γουσταύου ΣΤ΄ Αδόλφου της Σουηδίας. 

Όταν  ήταν τεσσάρων χρονών, το 1944, ήρθε στον κόσμο η πρώτη της αδελφή Βενεδίκτη. Η Βενεδίκτη αργότερα, παντρεύτηκε τον Ριχάρδο του Σάιν-Βίτγκενσταϊν-Μπέρλεμπουργκ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

 Η δεύτερη αδελφή της Άννα Μαρία γεννήθηκε το 1946 στα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ της Κοπεγχάγης. Μεγάλωσε μαζί με τις αδελφές, ενώ φοίτησε σε δημόσιο σχολείο. Από μικρή είχε κλίση στην κλασική μουσική. Αποφοίτησε από τα ελβετικά κολλέγια Chatelard και Le Mesnil.

Σημειώνεται ότι η Μαργκρέτε είναι η μοναδική βασίλισσα με χρέη ανώτατου άρχοντα στον κόσμο, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι πλέον η μακροβιότερη μονάρχης στην Ευρώπη.

Η ανάρτηση για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Β

Στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, δημοσιεύτηκε, με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου, μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του τέως βασιλιά με την ανάρτηση να αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη λύπη η Βασίλισσα και η Βασιλική Οικογένεια έμαθαν ότι ο βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Β΄ απεβίωσε το απόγευμα της Τρίτης.

Αυτή τη στιγμή, οι σκέψεις της Βασιλικής Οικογένειας είναι με την Βασίλισσα Άννα Μαρία και ολόκληρη την ελληνική οικογένεια.

Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1940 και ήταν γιος του βασιλιά Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ανέβηκε στον ελληνικό θρόνο μετά τον πατέρα του το 1964 και παντρεύτηκε τη Δανή πριγκίπισσα Άννα-Μαρία την ίδια χρονιά.

Το Βασιλικό Ζευγάρι έζησε στη Ρώμη και στο Λονδίνο αντίστοιχα από το 1967 έως το 2013 και μετά εγκαταστάθηκαν ξανά στην Ελλάδα.Το 1974 η μοναρχία στην Ελλάδα καταργήθηκε με εθνικό δημοψήφισμα. Οι σημαίες στο Amalienborg κυματίζουν μεσίστιες σήμερα».

Δείτε επίσης:

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στην Αθήνα ο ανιψιός του βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την σύζυγό του Λετίσια - Οι σχέσεις με τον θείο του (βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το προφίλ των δύο αγαπημένων αδελφών του, πρώην βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας & πριγκίπισσας Ειρήνης (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το φέρετρο θα σηκώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια του, ο Παύλος τον επικήδειο - Έγινε πρόβα της τελετής

Axion Hellas & Aurora: Τα ιδρύματα που επέλεξε η οικογένεια του Κωνσταντίνου να δοθούν χρήματα αντί στεφάνων - Οι σκοποί & τα ΔΣ (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ