Πριγκίπισσα Άννα: Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κόρη της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ (φωτό)

Η Άννα και ο Κωνσταντίνος ήταν δεύτερα ξαδέρφια

Επιβεβαιώθηκε ότι η κόρη της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, πριγκίπισσα Άννα θα είναι ανέμεσα στους royals που θα δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Άλλωστε η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας έχει στενές σχέσεις με την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, αφού η Άννα και ο Κωνσταντίνος ήταν δεύτερα ξαδέρφια (από την πλευρά του μπαμπά της πρίγκιπα Φίλιππου), ενώ να σημειωθεί ότι ο εκλιπών ήταν ένας από τους νονούς του πρίγκιπα Ουίλιαμ, γιου και διάδοχου του βασιλιά Καρόλου.

 

 

Η πριγκίπισσα Άννα ήταν επίσης παράνυμφος στον λαμπερό γάμο του με την Άννα Μαρία το 1964.

Άγνωστο παραμένει αν παρστεί στην κηδεία ο πρίγκιπας Εδουάρδος (αδερφός της Άννας, ένα από τα τέσσερα παιδιά της Ελισάβετ), αλλά και ο δίαδοχος του θρόνου Ουίλιαμ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κηδεία θα παραστεί και η κόρη του Δούκα του Κεντ λαίδη Χέλεν Τέιλορ, η οποία είναι ανιψιά του τέως.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thewindsorsfamily

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι  η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη στις 12:00 το μεσημέρι, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας. Η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη από τις 06:00 έως τις 10:30 το πρωί της Δευτέρα (16/01).

 

 

Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου, ενώ ο Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι. 

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ