Απίστευτο! Αεροπορική εταιρεία ανάγκασε υποψήφιες αεροσυνοδούς να βγάλουν τα ρούχα τους σε συνέντευξη - Η ανακοίνωση

Όσες είχαν ουλές, κρεατοελιές και τατουάζ «κόπηκαν»... 

Σοκ υπέστησαν οι υποψήφιες για μία θέση ως αεροσυνοδοί στις αερογραμμές «Kuwait Airways», όπως περιγράφουν στην ισπανική ιστοσελίδα «elDiario.es», για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι συνεντεύξεις για την πρόσληψή τους.

Κατα την διάρκεια της διαδικασίας επιλογής υποψήφιες έπρεπε να ξεκουμπώσουν τα πουκάμισά τους, να σηκώσουν τα πουλόβερ και τις φούστες τους και να μείνουν με τα εσώρουχά τους, προκειμένου ο υπεύθυνος προσλήψεων να «ελέγξει» το σώμα τους, για να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες για τη θέση.

Η Bianca, μια από τις γυναίκες που πήγαν στην συνέντευξη,  ισχυρίστηκε ότι από την αρχή της διαδικασίας, οι υποψήφιες δέχονταν προσβλητικά σχόλια όπως: "Δεν μας αρέσει το χαμόγελό σου" και "Έχεις σώμα σαν τρενάκι του λούνα παρκ". 

kuwaitairways

Η Bianca δήλωσε στο elDiario. es ότι η ομάδα που είχε επιλεγεί, στην οποία ανήκε και η ίδια, διατάχθηκε να μπει σε ένα δωμάτιο μία προς μία. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να ξεκουμπώσουν τα πουκάμισά τους, να σηκώσουν τα πουλόβερ και τις φούστες τους. Η Bianca είπε ότι έπρεπε να στέκονται φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους προκειμένου να εξετάσουν το σώμα τους, κάτι που αποτελεί παράνομη πρακτική στην Ισπανία.

Το elDiaro. es επικοινώνησε με άλλες τρεις γυναίκες που συμμετείχαν στην συνέντευξη της Kuwait Airways στην Ισπανία και όλες οι απαντήσεις τους επιβεβαίωσαν τις μαρτυρίες της Bianca.

Σύμφωνα με τις αναφορές στην elDiario.es πολλές επίδοξες αεροσυνοδοί «κόπηκαν» γιατί είχαν ουλές, σημάδια εκ γενετής, τατουάζ, ή απλά δεν τους άρεσε το χαμόγελό τους, αναφέρει το aerotime

Επιπλέον, τα στελέχη της Meccti έκαναν ερωτήσεις για το αν οι κοπέλες ήταν διατεθειμένες να χάσουν ή να πάρουν βάρος, ενώ απέκλεισαν όλες τις γυναίκες που φορούσαν γυαλιά και σιδεράκια στα δόντια

Η Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ενημερώθηκε για το περιστατικό που αν μη τι άλλο σοκάρει, αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα κατά της εν λόγω εταιρείας, αν και κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν έχει υποβάλει καταγγελία.

 

 

Η εταιρεία μετά τον σάλο εξέδωσε ανακοίνωση: 

«Η Kuwait Airways, τα τελευταία πέντε χρόνια, χρησιμοποιεί την ίδια υπηρεσία πρόσληψης πληρώματος καμπίνας που έχει χρησιμοποιήσει το 90% των αεροπορικών εταιρειών της περιοχής. Ως αεροπορική εταιρεία υψηλής αξιοπιστίας, απασχολεί άτομα από όλο τον κόσμο τα 68 χρόνια από την ίδρυσή της».

Η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει, λέγοντας ότι θα διεξάγει έρευνα για το περιστατικό και ότι «δεν έχει γίνει ποτέ τόσο σοβαρή κατηγορία εναντίον της... Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι αερογραμμές Kuwait Airways δεν μπορούν να συγχωρήσουν καμία διαδικασία που ταπεινώνει ή υποβιβάζει οποιοδήποτε άτομο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ