Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Η Ζέτα Δούκα και η ανάσα της... Η κολλητή της Μαρία Ναυπλιώτου, με υπέροχο μεταξωτό πουκάμισο της Themis Z (φωτό)

Η ΑΝΑΣΑ είναι η πρώτη μη κερδοσκοπική εταιρία στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία ανθρώπων που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής. 

Με μία ξεχωριστή, συγκινητική μουσική βραδιά, η ΑΝΑΣΑ και το Κέντρο Ημέρας ΑΝΑΣΑ γιόρτασαν τα 15 χρόνια ζωής και προσφοράς στα άτομα που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής.

Η επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με προσκεκλημένους φίλους και συνεργάτες από τον επιστημονικό και ιατρικό χώρο και διακεκριμένους καλλιτέχνες από τους χώρους της μουσικής, του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Η Νάγια Δούκα, με την συνοδεία του σαξοφωνίστα Δημήτρη Σίμου και στη συνέχεια η Άρτεμις Ματαφιά και η Νίνα Λοτσάρη,υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Παγιάτη και της ορχήστρας του, όλοι αγαπημένοι φίλοι της ΑΝΑΣΑ, απογείωσαν μουσικά τη βραδιά με τις υπέροχες μελωδικές φωνές τους.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν ανέβηκε στη σκηνή η Ευσταθία, με τον πιανίστα της Χάρη Μπότση, και τραγούδησε, μαζί με τη Ζέτα Δούκα, τη Νίνα Λοτσάρη, την Άρτεμη Ματαφιά, τη Μαρία Ναυπλιώτου και άλλους καλλιτέχνες το «Τραγούδι της ΑΝΑΣΑ» που έγραψε ειδικά για την ΑΝΑΣΑ το 2008.

H Mαρία Ναυπλιώτου για την βραδιά επέλεξε, ένα υπέροχο μεταξωτό πουκάμισο σε μπλε χρώμα, από τον αγαπημένο της οίκο Themis Z

Σε περίοπτη θέση είχε τοποθετηθεί ο τρίπτυχος πίνακας που δημιούργησε για την επέτειο της ΑΝΑΣΑ, η Conceptual Artist & Designer, Καρολίνα Ροβύθη. Ο πίνακας μετατράπηκε σε μοναδικό έργο τέχνης, αφού πάνω του έγραψαν τις ευχές τους για τον εορτασμό των 15 χρόνων της ΑΝΑΣΑ, όλοι οι προσκεκλημένοι της βραδιάς. Πλέον ο πίνακας έχει τοποθετηθεί στο Κέντρο Ημέρας της ΑΝΑΣΑ για να θυμίζει τη μοναδική αυτή στιγμή.

Η ΑΝΑΣΑ και το Κέντρο Ημέρας ευχαριστούν από καρδιάς όλους τους φίλους και υποστηρικτές, με τη δέσμευση ότι θα συνεχίζουν με πάθος, όραμα και καθημερινό αγώνα, το έργο και την προσφορά τους στα άτομα που αντιμετωπίζουν Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, καθώς και στις οικογένειές τους.

Η ΑΝΑΣΑ ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσης Βlockbuster Catering, Aίων 1922 Αυθεντικά Χαλιά, Οινοποιείο Παπαγιαννάκος, τον Θεόδωρο Βαρβία για την εξεύρεση των χορηγών, την CK Strategies για τη στήριξη που προσέφερε και τον Κωνσταντίνο Λάμπρου, για την άρτια ηχητική οργάνωση της εκδήλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ:

Η ΑΝΑΣΑ είναι η πρώτη μη κερδοσκοπική εταιρία στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία ανθρώπων που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής. Ιδρύθηκε το Μάιο 2007 από μια εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων, με πρωτοβουλία της ηθοποιού Γεωργίας-Ζέτας Δούκα που, έχοντας βιώσει την ασθένεια, θέλησε να αξιοποιήσει την προσωπική της εμπειρία προς όφελος των πασχόντων και υπέρ της ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ:

Το Κέντρο Ημέρας ΑΝΑΣΑ αποτελεί την πρώτη μάχιμη προσπάθεια της ΑΝΑΣΑ για παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στους πάσχοντες από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (Ψυχογενής Ανορεξία, Ψυχογενής Βουλιμία, Επεισοδιακή Πολυφαγία). Είναι το πρώτο και μοναδικό στη χώρα μας νοσοκομείο ημέρας, εξειδικευμένο στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και συμβουλευτικής υποστήριξης των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο 2008, όταν ένα χρόνο μετά την ίδρυση της ΑΝΑΣΑ τα αιτήματα για θεραπεία και βοήθεια ήταν τόσα πολλά, που επαναπροσδιορίστηκαν οι στόχοι του Φορέα και τέθηκε ως επείγουσα προτεραιότητα η ίδρυση μιας δομής για τη θεραπεία των ασθενών.
Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί ως εξωτερικό ιατρείο πρωτίστως, με σκοπό τη διάγνωση, τη θεραπευτική αντιμετώπιση, την κοινωνική ένταξη ή επανένταξη και λειτουργική αυτονόμηση των μελών και παράλληλα την στήριξη των οικογενειών τους.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ