Θεοφάνια: 39χρονος από την Θεσσαλονίκη έπιασε τον σταυρό για 18η φορά (φωτό - βίντεο)

Αγιασμός των υδάτων στη Θεσσαλονίκη και πανηγυρική θεία λειτουργία για τα Θεοφάνεια...

Με λαμπρότητα και με τη βοήθεια του καλού καιρού τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στη Θεσσαλονίκη για τη γιορτή των Θεοφανίων.

Για να πιάσουν το σταυρό έπεσαν στα νερά του Θερμαϊκού στο ύψος της Αγίας Σοφίας 28 άτομα, με το νεότερο εξ αυτών να είναι 13 ετών.

Τον σταυρό έπιασε ο 39χρονος Μιχάλης Αποστολίδης από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Οπως είπε στο thestival είναι τεχνικός υπολογιστών και έχει πιάσει το σταυρό 18 φορές. Στο Θερμαϊκό Κόλπο είναι η 4η φορά που παίρνει αυτήν την ευλογία.

 

 

 

 

Στη λεωφόρο Νίκης αυτή τη στιγμή βρίσκεται πληθώρα πολιτών, που παρακολουθεί την τελετή. Νωρίτερα τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά (Μητρόπολη) στο κέντρο της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθίμου. «Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία για την πατρίδα και εκείνους που είναι σε κατάσταση δυσκολίας στη ζωή», ευχήθηκε ο σεβασμιώτατος μετά τον αγιασμό των υδάτων.

Το παρών έδωσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης. Το παρών δίνουν και τιμητικά αγήματα των τριών όπλων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ