Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες Made in Greece startups - Eξαγοράστηκαν από Αμερικανούς επενδυτές - αριθμός ρεκόρ για το ελληνικό οικοσύστημα

Ρεκόρ εξαγορών ελληνικών startups....

Το εγχώριο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας έφτασε σε αριθμό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές ελληνικών startups το 2022. 

Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, 19 νεοφυείς ελληνικές εταιρείες εξαγοράστηκαν από ξένα κεφάλαια, προερχόμενα κυρίως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Tο 2022 ξεκίνησε δυναμικά, και μέσα στους πρώτους μήνες του έτος, παρατηρήθηκαν σαφώς ορισμένα σημαντικά σημεία στην πρόοδο του ελληνικού οικοσυστήματος. 

Παρά το δυνατό ξεκίνημα στο έτος, είναι σαφές ότι το οικοσύστημα επηρεάζεται από τις παγκόσμιες κρίσεις και γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας.

Έτσι, η έρευνα του thefoundation  αναφέρει πως οι Ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις στο σύνολό τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν 562,400,000 €, αλλά όπως και το προηγούμενο έτος, οι 3 εταιρείες με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση, οι εταιρείες FlexCar, Viva Wallet και Spotawheel διεκδικούν την πλειοψηφία των το ποσό αυτό, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 80% του συνόλου των υνολικές επενδύσεις.

thefoundation

Είναι ξεκάθαρο πως οι ελληνικές startups έχουν πλέον προσελκύσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των επενδυτών, με το το 13% των επενδυτικών δραστηριοτήτων σε ελληνικές startups προήλθε από τις ΗΠΑ. 

Δείτε εδώ όλη την έρευνα του thefoundation

Εκτός από τον πρώτο ελληνικό μονόκερο Viva Wallet που εξαγοράστηκε από την JP Morgan, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απόκτηση της Accusonus από τη Meta του Facebook, αλλά και της Pollfish από την επίσης αμερικανική Prodege. Ανάμεσα στις startups που ξεχώρισαν και εξαγοράστηκαν και η Transifex και Loceye. 

Viva Wallet

 

 

FlexCar 

 

 

 

Blueground 

 

 

Skroutz 

 

Spotawheel

 

 

 

Workable 

 

 

 

Hellas Direct 

 

TileDB

Plum

 

 

Επίσης, η απόκτηση της Pollfish από την επίσης αμερικανική Prodege, ενώ άλλες αξιοσημείωτες εξαγορές που έγιναν το 2022 ήταν και αυτές της Transifex και της Loceye. Συνολικά, το 73% των συνολικών επενδύσεων σε ελληνικές νεοφυείς εταιρείες προερχόταν το 2022 από το εξωτερικό, γεγονός που υπογραμμίζει την εξωστρέφεια και τη δυναμική του οικοσυστήματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ