Αχ πείνασα: πάω για μια μπροκολοσουπίτσα χαμηλών λιπαρών που θα με κρατήσει χορτάτη χωρίς να βάλω κιλό νυχτιάτικο!

Εμπρός στον δρόμο που άνοιξε η Πρασινάδα! Η σουπίτσα αυτή γίνετε εύκολα και συνιστώ να την κάνετε σε μεγάλες ποσότητες έτσι ώστε να την φυλάξετε στην κατάψυξη και να την ξεπαγώσετε όταν την χρειαστείτε. Γίνετε εύκολα (θέλει απλώς λίγο χρόνο), είναι εύγεστη, θρεπτική, χαμηλή σε λιπαρά και  θα σας βοηθήσει στην προσπάθεια απώλεια βάρους.

Εμπρός στον δρόμο που άνοιξε η Πρασινάδα! Η σουπίτσα αυτή γίνετε εύκολα και συνιστώ να την κάνετε σε μεγάλες ποσότητες έτσι ώστε να την φυλάξετε στην κατάψυξη και να την ξεπαγώσετε όταν την χρειαστείτε. Γίνετε εύκολα (θέλει απλώς λίγο χρόνο), είναι εύγεστη, θρεπτική, χαμηλή σε λιπαρά και  θα σας βοηθήσει στην προσπάθεια απώλεια βάρους.



Από τα Ιστομαγειρέματα

Γράφω τα υλικά κατά προσέγγιση:

Ένα μικρό μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
Λίγα μπουκετάκια κουνουπίδι
1-2 κολοκυθάκια σε φέτες
1 καρότο σε φέτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
Ελαιόλαδο
Ένα ποτηράκι κρασί λευκό
Ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου (εμείς φυλάσσουμε πάντα στην κατάψυξη το ζουμί από το κοτόπουλο όταν βράζουμε για φαί-βλέπε πιο κάτω σχετικά)

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά μας. (Διαιτητικό τρικ που διάβασα κάποτε στο Μενς Χελθ: Χαμηλώνουμε λιγάκι την θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της για να μένει η υγρασία και να μην εξατμίζεται το λάδι). Ανακατεύουμε συστηματικά. Τα λαχανικά πρέπει να τσιγαριστούν αρκετή ώρα σε σιγανή φωτιά για να γλυκάνουν. Όσο περισσότερο λάδι βάλετε, τόσο περισσότερη γεύση θα έχει η σούπα αλλά και τόσες περισσότερες θερμίδες. Όταν τα λαχανικά γλυκάνουν σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και ανακατεύουμε να εξατμίσει το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό μαζί με ζεστό νερό και αφήνουμε την σούπα να καταστηθεί. Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει λίγο και λιώνουμε στο μπλέντερ την σούπα. Προσθέτουμε ζεστό νερό ανάλογα πόσο πηκτή την θέλουμε. Σερβίρουμε με πιπέρι τριμμένο και λίγο γιαούρτι άπαχο.

Ζωμός: Το βραστό κοτόπουλο, μαγειρεμένο για ώρα με καρότα, σέλινα, πατατούλες και μπαχαρικά το τρώμε συχνά τον χειμώνα και φυλάμε πάντα το ζουμί που μένει για σούπες. Κουλιάζουμε το ζουμί και το φυλάμε σε ταπεράκια στην κατάψυξη. Εγώ βάζω ένα ταπεράκι (χωριτικότητας 250 ml ή μισού λίτρου) στην σούπα και συμπληρώνω με ζεστό νερό. Βγάζω το ταπεράκι από την κατάψυξη και ξύνω με κουτάλι το λίπος που μαζεύεται πάντα στην επιφάνεια. Έτσι ο ζωμός έχει την γεύση αλλά όχι το λίπος. Στην συνέχεια το ρίχνω όπως είναι παγωμένο στην σούπα μαζί με ζεστό νερό.
Μπορείτε να βάλετε και βιολογικό ζωμό λαχανικών ή να παραλέιψετε και εντελώς τον ζωμό αν θέλετε η σούπα να έχει ακόμα πιο λίγες θερμίδες...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ