Qatargate: Έρευνες για λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά – Θεωρεί τον σύζυγό της «προδότη» σύμφωνα με τον Δημητρακόπουλο

Εξοργισμένη φέρεται να είναι η Εύα Καϊλή μετά τα δημοσιεύματα της La Repubblica και της Le Soir

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το Qatargate και την εμπλοκή της Ελληνίδας πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, καθώς και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων για τον χρηματισμό τους από τις Αρχές του Κατάρ.

Μετά την παράταση της προσωρινής της κράτησης, η κ. Καϊλή παραμένει στις φυλακές του Χάρεν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές Αρχές κάνουν "φύλλο και φτερό" τα οικονομικά της ευρωβουλευτού, ελέγχοντας καταθέσεις, εταιρείες και ακίνητα που είναι τόσο στο δικό της όνομα όσο και στα ονόματα των συγγενικών της προσώπων.

Έρευνα για καταθέσεις στον Παναμά

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν την στιγμή υπάρχει έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία αναζητά και εξετάζει πιθανές καταθέσεις της Εύας Καϊλή σε τράπεζα του Παναμά, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ίδια, αλλά και συγγενείς της διατηρούν λογαριασμούς εκατομμυρίων.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον συνήγορο της ευρωβουλευτού, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος ζήτησε και τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί από πού ξεκίνησαν αυτές οι φήμες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Αρχές του Κατάρ είχαν καταθέσει σε τράπεζα του Παναμά 30 εκατομμύρια ευρώ, 20 για την Εύα Καϊλή και 10 για συγγενικά της πρόσωπα, στις αρχές του 2019.

Επιπλέον, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν την προφυλάκιση της ευρωβουλευτού είχε σταλεί ερώτημα στις ελληνικές Αρχές αν έχουν "παγώσει" τα περιουσιακά της στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε ενδεχόμενη αποφυλάκισή της θα μπορούσε να παραποιήσει στοιχεία.

Εύα Καϊλή: Δεν ήξερα τίποτα για τα χρήματα, όλα είναι ψέματα

Εξοργισμένη φέρεται να είναι η Εύα Καϊλή μετά από τα δημοσιεύματα της La Repubblica και της Le Soir, που τη θέλουν να γνώριζε τα πάντα για τα χρήματα που έφερνε ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι στο σπίτι τους στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Star, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ρίχνει τα βέλη της προς τον σύζυγό της για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της τη μέρα της σύλληψής της.

Η Εύα Καϊλή επικοινώνησε με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, και του τόνισε πως όλα όσα γράφονται σήμερα στον ιταλικό και βελγικό Τύπο είναι ψέματα.

"Δεν ήξερα τίποτα για τα χρήματα, τις διαδρομές και τις τσάντες. Όλα τα έμαθα την ημέρα της σύλληψης μου. Δεν έχω να κρύψω τίποτα", φέρεται να είπε η κ. Καϊλή στον δικηγόρο της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει ρήξη ανάμεσα στο ζευγάρι Καϊλή – Τζόρτζι και πως με τον μοναδικό άνθρωπο που μιλά η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ο πατέρας της.

Τέλος, όπως μετέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή θεωρεί τον σύζυγό της "προδότη", ο οποίος δεν σεβάστηκε ούτε την 22 μηνών κόρη τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ