Story of the day: Ο Tomas & η Hannah μαζεύουν λεφτά για να αγοράσουν και να εξαφανίσουν το «Last Christmas» - Μισούν το τραγούδι (φωτό)

Θα το πετάξουν σε τοποθεσία πυρηνικών αποβλήτων!

Σίγουρα θα υπάρχουν τραγούδια που δεν σας αρέσουν, ίσως να μην αντέχετε καν να τα ακούτε. Θα σkεφτόσασταν όμως ποτέ να αγοράσετε τα δικαιώματά τους, για να μην ξαναπαιχτούν ποτέ;

Ε λοιπόν, ένα ζευγάρι μισεί τόσο πολύ το κλασικό τραγούδι της δεκαετίας του 80, «Last Christmas» των Wham!, που προσπαθεί να  συγκεντρώσει τα εκατομμύρια που χρειάζονται για να αγοράσει τα δικαιώματα του κομματιού!

Ο λόγος για τον 55χρονο συγγραφέα Tomas Mazetti και την 33χρονο ζωγράφο σύζυγό του Hannah, που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μαζέψουν $62.100, με 327 άτομα να τους έχουν δώσει εώς τώρα χρήματα.

Όπως αναφέρει η Mirror τα δικαιώματα, επί του παρόντος ανήκουν στην εταιρεία Warner Chappell Music UK και η αξία τους κυμαίνεται μεταξύ 15 και 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ζευγάρι λέει ότι αν πετύχουν τον στόχο τους, θα πετάξουν την κύρια ηχογράφηση του 1984, σε μια τοποθεσία πυρηνικών αποβλήτων στην Φινλανδία!

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάθε χρόνο στις γιορτές βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των Βρετανικών charts και όχι μόνο.

Η Hannah, η οποία κατάγεται από την Σουηδία και ζει στο Gothenburg, είπε ότι το μίσος της για το «Last Christmas» ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια όταν δούλευε σε ένα καφέ της Οξφόρδης και το τότε αφεντικό της το έπαιζε ξανά και ξανά, αφού είχε φτιάξει ένα CD με γνωστές επιτυχίες, για τις γιορτές.

Τα περασμένα Χριστούγεννα άρχισαν να ρωτούν για πλάκα τους φίλους τους πόσα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για να μην ξανακούσουν ποτέ το κομμάτι. «Αποδείχτηκε ότι ήταν αρκετοί και όταν άρχισε να παίζεται ξανά το τραγούδι τον Νοέμβριο, το θυμηθήκαμε» είπε και πρόσθεσε:

«Τότε κάποιος μας είπε ότι  θεωρητικά είναι δυνατό να αγοράσουμε τα δικαιώματα και μετά να το κατεβάσουμε από όλες τις πλατφόρμες streaming» 

«Είναι διασκεδαστικό γιατί οι άνθρωποι είτε αγαπούν, είτε μισούν την ιδέα! Ίσως τα επόμενα Χριστούγεννα να είναι τα, τελευταία Χριστούγεννα! (λογοπαίγνιο από το Last Christmas).

Ο Tomas και η Hanna έχουν τρία παιδιά, τον August, 16, τον Julian, 10 και την Ada, 7 ετών, τα οποία τους στηρίζουν στην αποστολή τους, να απαλλάξουν τον κόσμο από το τραγούδι.

Η ελπίδα είναι ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που θα τους επιτρέψει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Warner Chappell Music.

Το ζευγάρι πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν μισεί το συγκρότητα Wham!, αλλά το τραγούδι. Και αυτό «επειδή παίζεται 5.000 φορές την ημέρα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ