Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Σπύρος Σούλης: Περιμένετε καλεσμένους & λερώθηκε το χαλί σας; - Έτσι θα εξαφανίσετε τους 3 πιο δύσκολους λεκέδες

Σε όλους έχει τύχει να μην φεύγει ο λεκές από το χαλί

Η εποχή του χαλιού είναι εδώ και ίσως αυτό είναι από τα λίγα πράγματα που μας αρέσουν τον χειμώνα… ένα στρωμένο σπιτικό που δείχνει πολύ ζεστό και cosy. Τι γίνεται, ομως, με τους λεκέδες που όχι μόνο μας χαλάνε τη διάθεση αλλά μας δυσκολεύουν κιόλας;

Οι πιο δύσκολοι λεκέδες για τα χαλιά σας είναι οι 3: από καφέ, από λάδι και από κρασί.

Λεκές από καφέ Για να εξαφανίσετε έναν από τους πιο κοινούς λεκέδες θα χρειαστείτε λίγη μπύρα. Με το που θα πέσει ο καφές στο χαλί σας κάντε το εξής: Σκουπίστε ταμποναριστά το σημείο που λερώθηκε με ένα βαμβακερό πανί και έπειτα ρίξτε πάνω του μπύρα. Αφήστε την μπύρα να δράσει για 30 λεπτά και έπειτα σκουπίστε με το βαμβακερό πανάκι. Αν δεν φύγει τελείως ο καφές επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

χαλί

Ο λεκές από καφέ στο χαλί μπορεί να γίνει εύκολα παρελθόν.

Λεκές από λάδι Το μόνο που έχετε να κάνετε για να εξαφανίσετε λιπαρούς λεκέδες είναι να ρίξετε ζεστό νερό πάνω στον λεκέ. Αφήστε το για 30 λεπτά και έπειτα ρίξτε σε μια οδοντόβουρτσα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Τρίψτε προσεκτικά και θα δείτε τον λεκέ σας να εξαφανίζεται αναφέρει το spirossoulis

χαλί

Δεν χρειάζεται να είστε εξουθενωμένοι μετά από ένα καθάρισμα του χαλιού σας. Υπάρχου και πιο εύκολες λύσεις που σας δίνουμε εδώ.

Λεκές από κρασί Mε ένα βαμβακερό πανί απομακρύνετε το πολύ κρασί από το χαλί σας. Έπειτα ρίξτε πάνω στον λεκέ μαγειρική σόδα. Αφήστε την να δράσει για 30 λεπτά και έπειτα ρίξτε λίγη υγρή σόδα. Ξεπλύνετε το σημείο με νερό.  Ο λεκές σας θα εξαφανιστεί στο λεπτό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ