Στο ψυχιατρείο ο 29χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του - «Είσαι τελειωμένη» της φώναζε

«Δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι σκότωσε τη μητέρα του», λέει ο δικηγόρος του 29χρονου.

Στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 29χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της μητέρας του, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ο 29χρονος, που φέρεται να κατάφερε πολλά χτυπήματα στην 60χρονη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, βρισκόταν εντός του διαμερίσματος, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε στην κλινική με απόφαση του εισαγγελέα, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από αστυνομικούς στο διαμέρισμα της, στην οδό Παπαδιαμάντη. Είχε προηγηθεί κλήση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης για επεισόδιο, γύρω στις 5.30 το απόγευμα.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε μακροσκοπικά ότι η άτυχη γυναίκα έφερε τραύματα από νύσσον - τέμνων όργανο, καθώς και θλών όργανο. Σύμφωνα με την αστυνομία από το διαμέρισμα κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι κουζίνας και βαράκια γυμναστικής.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (21-12-2022) στην Καλαμαριά, 29χρονος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία σε βάρος της 60χρονης μητέρας του. Ειδικότερα, έπειτα από κλήση στο κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς, εντόπισαν εντός διαμερίσματος, νεκρή 60χρονη ημεδαπή, η οποία όπως διαπιστώθηκε μακροσκοπικά από ιατροδικαστή έφερε τραύματα από νύσσον - τέμνον όργανο, καθώς και θλών όργανο που προκλήθηκαν από τον 29χρονο.

Ο 29χρονος, ο οποίος βρισκόταν εντός του διαμερίσματος, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε σε Ψυχιατρική Κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος».

«Μέχρι τώρα δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί»

«Κάποια πράγματα που δημοσιεύτηκαν είναι ανακρίβειες. Η οικογένεια ήταν αγαπημένη και ο δράστης αγαπούσε τη μητέρα του, όπως αγαπάει και τον πατέρα του. Μέχρι τώρα δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Θέλουμε τα ΜΜΕ να προσέχουν ακριβώς τι δημοσιεύουν, καθώς καταλαβαίνετε τι θα συμβεί όταν συνειδητοποιήσει όντως ότι σκότωσε τη μητέρα του», είπε, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως υποθέτει ότι ο δράστης είχε σταματήσει να λαμβάνει τη φαρμακευτική του αγωγή και για αυτό υπήρχε μια έκρηξη μέσα του, που τον οδήγησε σε αυτό το επεισόδιο.

Ερωτηθείς για το εάν είχε προηγηθεί ανάλογο επεισόδιο στο παρελθόν, ο δικηγόρος  κ. Σιδηρόπουλος τόνισε πως «δεν υπήρξε κάτι ανάλογο, παρά μόνο ότι ορισμένες φορές απειλούσε πως θα βλάψει τον εαυτό του».

Υπενθυμίζεται πως μετά από εισαγγελική απόφαση ο δράστης μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο και εκεί αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του.

Γόνος γνωστής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes, ο 29χρονος είναι γόνος γνωστής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης. Η μητέρα του, την οποία δολοφόνησε, είχε κατάστημα με επώνυμα είδη ρούχων στο κέντρο της πόλης.

«Είσαι τελειωμένη»

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο 29χρονος, λίγο προτού σκοτώσει τη μητέρα του, φώναξε «είσαι τελειωμένη». Αρχικά από το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου στην οδό Παπαδιαμάντη, άρχισαν να ακούγονται φωνές και θόρυβοι, με αποτέλεσμα οι γείτονες να ενημερώσουν την αστυνομία ότι κάτι συνέβαινε.

Στο σημείο έσπευσε πολύ γρήγορα ισχυρή αστυνομική δύναμη, ωστόσο το έγκλημα είχε ήδη συμβεί, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον 29χρονο ο οποίος αμέσως μετά ομολόγησε την πράξη του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ