Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αυτές είναι οι 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2022

Όλη η λίστα

Οι 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2022.

Παρατηρώντας τη φετινή λίστα, η φαρμακευτική εταιρεία ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με τον τρίτο υψηλότερο μέσο ρυθμό μεταβολής Κερδών προ Φόρων – Tόκων και Αποσβέσεων – EBITDA (90,8%) και τον πέμπτο μεγαλύτερο ρυθμό μεταβολής στον κύκλο εργασιών (30,2%) την περίοδο 2018-2021.

Η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει θεραπευτικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων.

 

Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται η εταιρεία GILEAD SCIENCES ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ η οποία κατέλαβε την δεύτερη θέση βάσει του μέσου ρυθμού μεταβολής του κύκλου εργασιών της (52,7%) και την όγδοη θέση βάσει του μέσου ρυθμού μεταβολής στα EBITDA (57,5%). Πρόκειται για μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΑΕΒΕ, στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, κατέλαβε την έβδομη θέση βάσει του μέσου ρυθμού μεταβολής του κύκλου εργασιών της (26,1%) και την τέταρτη θέση βάσει του μέσου ρυθμού μεταβολής στα EBITDA (85,3%). Η εν λόγω εταιρεία αντιπροσωπεύει σημαντικούς ξένους οίκους στους κλάδους των γεωργικών, χωματουργικών και βιομηχανικών μηχανημάτων, επαγγελματικών οχημάτων και λιπαντικών.

Η εταιρεία ΕΛΕΜΚΑ ΑΕ κατέλαβε την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, καθώς εμφάνισε την μεγαλύτερη συγκριτικά αύξηση στις πωλήσεις της κατά 67,7% την δε κερδοφορία της κατά 48,6% την τετραετία, ως αποτέλεσμα της σημαντικής διεύρυνσης των εργασιών της.

Στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης συναντάμε την ISQUARE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ η οποία πέτυχε την τρίτη μεγαλύτερη άνοδο στον μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής του κύκλου εργασιών της (33%), ενώ η κερδοφορία της αυξήθηκε 47,7%. Πρόκειται για μια από τις ηγετικές εταιρείες του κλάδου εμπορίας ειδών τεχνολογίας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η εταιρεία ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συναντάται στην έκτη θέση και ειδικότερα στην 12η θέση βάσει μεταβολής του κύκλου εργασιών της (20,8%) και στην πέμπτη θέση (79,6%) βάσει της κερδοφορίας της (EBITDA). Πρόκειται για μια από τις ηγετικές εταιρείες του κλάδου εμπορίας και βιομηχανικής μεταποίησης χαλυβουργικών προϊόντων.

Στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται η εταιρεία ΚΟΡΙΝΘΟΣ POWER ΑΕ, καθώς τόσο ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής των πωλήσεών της όσο και των κερδών της (EBITDA) την τελευταία τετραετία κατέγραψαν άνοδο 22,7% και 50,2% αντίστοιχα. Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας. Η εταιρεία ΙΣΜΑΗΛΟΣ, ΑΝΤ. ΑΕ, είναι όγδοη στη γενική κατάταξη, καθώς εμφάνισε συγκριτικά τη μεγαλύτερη άνοδο στην κερδοφορία της (204,6%), ο δε κύκλος εργασιών της αυξήθηκε 14,6%.

Δυναμική είναι η παρουσία του κλάδου της βιομηχανίας ειδών διατροφής με την ΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΛΤΑ ΑΒΕΚ (11η), και την ARIVIA ΑBEΕ (12η).

Τέλος, ο κλάδος Εμπορίου Ηλεκτρολογικού – Ηλεκτρονικού Υλικού εκπροσωπείται από την GLOBALSAT ΑΕ στην 17η θέση και την NOVASTAR ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ στην 18η θέση της γενικής κατάταξης. Οι εν λόγω εταιρείες εμφάνισαν ισχυρή ανάπτυξη την τελευταία 4ετία, όπως γράφει ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Manager, Economic Research & Sectorial Studies ICAP CRIF, στο Fortune Greece

*Tα ποσά που ακολουθούν είναι σε εκατ. ευρώ και αφορούν την οικονομική χρήση του 2021

**ΜΕΡΜ: Μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής για πωλήσεις και EDITDA την τελευταία τριετία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ