Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο Κροάτης ευρωβουλευτής που ψήφισε κατά της καθαίρεσής της- Έχει ΜΚΟ κατά της διαφθοράς!

Ο Μισλάβ Κολακουσίκ έδωσε τη μοναδική ψήφο «υπέρ» όταν όλοι οι υπόλοιπο 625 ζήτησαν την αποπομπή της

Τη στιγμή που κλονίζεται συθέμελα το Ευρωκοινοβούλιο στη δίνη του «Qatar Gate», το Σώμα των Βρυξελλών αποφάσισε ομόφωνα πλην ενός την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου.

Με συνολικά 625 ψήφους υπέρ άναψε το πράσινο φως για την επίσημη παύση από τα καθήκοντάς της, ωστόσο ένας ήταν ο ευρωβουλευτής που διαφοροποιήθηκε ψηφίζοντας κατά της καθαίρεσης.

Πρόκειται για τον 53χρονο Κροάτη Μισλάβ Κολακουσίκ (Mislav Kolakušić) που ξεκίνησε το 2019 τη θητεία του στην Ευρωβουλή όπου εξελέγη ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Kολακουσίκ αποτελεί μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου ενώ οι αμφιλεγόμενες θέσεις του για τον εμβολιασμό πυροδότησαν ζωηρό σχολιασμό τα προηγούμενα πανδημικά χρόνια. Ίδρυσε, δε, το 2018 ΜΚΟ κατά της διαφθοράς και υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με βάση το βιογραφικό που είναι αναρτημένο στον επίσημο ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Κατάρτιση (τίτλοι και πτυχία)

1997: Πτυχίο Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ

2000: Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου

Επαγγελματική σταδιοδρομία

1998-2000 : Ασκούμενος δικηγόρος στο Εμποροδικείο του Ζάγκρεμπ

2000-2001 : Νομικός σύμβουλος στο Εμποροδικείο του Ζάγκρεμπ

2001-2005 : Νομικός σύμβουλος στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Κροατίας

2005-2011 : Ανώτερος νομικός σύμβουλος στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Κροατίας

2011-2019 : Δικαστής του Εμποροδικείου του Ζάγκρεμπ

Άλλες δραστηριότητες

2018: Πρόεδρος της ΜΚΟ «Antikorupcija», μιας πρωτοβουλίας πολιτών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό τη δημιουργία, στην κροατική κοινωνία, μιας ισχυρής πλατφόρμας υποστήριξης για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, την προστασία των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων και την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι θέσεις κατά του εμβολιασμού

Τον Ιανουάριο του 2022, στη διάρκεια Συνόδου και απευθυνόμενος στον Εμανουέλ Μακρόν, δεν δίστασε να συγκρίνει το μέτρο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού με τη θανατική ποινή.

Είχε υποστηρίξει, δε, ότι χιλιάδες κόσμου έχουν πεθάνει από τον εμβολιασμό, επικαλούμενος στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Ο ΕΜΑ, από την πλευρά του, ωστόσο είχε απαντήσει τονίζοντας ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για τέτοιου είδους στοιχεία.

Ο Κολακουσίκ είχε ταχθεί και κατά του Καναδού πρωθυπουργού, Τζαστίν Τριντό, συγκρίνοντας την πολιτική του με δικτατορικές μεθόδους όσον αφορά στην καταδίκη των αντιεμβολιαστικών διαδηλώσεων.

Ο Ευρωβουλευτής από την Κροατία είχε διατυπώσει και ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα κατά την παράληψη των εμβολίων της Pfizer από την ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι κανείς στον κόσμο, εκτός από δύο με τρία άτομα γνωρίζουν τα συστατικά των ενέσιμων σκευασμάτων.

Είχε, δε, κάνει λόγο για το... μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ανεβάζοντας τους τόνους, στη διάρκεια Συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε καλέσει, μάλιστα, την ΕΕ να ξεκινήσει ποινικές διαδικασίες κατά της Pfizer για απατηλές θεραπείες δισεκατομμυρίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ