Ινδία: Αυτό είναι το πρώτο ΑΤΜ που βγάζει… χρυσό αντί για χρήματα - ''Κρύψτε καλά το PIN σας''

Οι πελάτες της τράπεζες θα πρέπει να κρύβουν πάρα πολύ καλά το pin...

 

Εξωτερικά, μοιάζει με ένα συνηθισμένο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών, αλλά πρόκειται για το πρώτο "ΑΤΜ χρυσού" της Ινδίας, το οποίο παρέχει χρυσά νομίσματα με το πάτημα ενός κουμπιού σε μια χώρα όπου ο χρυσός θεωρείται συχνά ασφαλής και προτιμώμενη επένδυση.

Το ΑΤΜ χρυσού, το οποίο δημιουργήθηκε στην πόλη Hyderabad της νότιας Ινδίας, είναι το ''πνευματικό παιδί'' της GoldSikka και διανέμει χρυσά νομίσματα που ζυγίζουν μεταξύ 0,5 και 100 γραμμαρίων.

Ένα νόμισμα των 100 γραμμαρίων αξίζει περίπου 7. 000 δολάρια, καθιστώντας την ανάγκη να κρύψετε τον αριθμό pin σας από όποιον περιμένει στην ουρά πίσω σας ακόμα πιο επιτακτική.

"Αντί να πηγαίνουν σε κοσμηματοπωλεία, μπορούν (οι πελάτες) να έρχονται απευθείας εδώ και να παίρνουν τα νομίσματα ", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της GoldSikka Pratap, ο οποίος έδωσε μόνο το μικρό του όνομα.

 

Η Ινδία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής χρυσού στον κόσμο. Τα 2/3 της ζήτησης χρυσού στην Ινδία προέρχονται συνήθως από τις αγροτικές περιοχές, όπου τα κοσμήματα αποτελούν παραδοσιακή αποθήκη πλούτου.

Το ΑΤΜ χρυσού, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σάββατο, μπορεί να αποθηκεύσει έως και 5 κιλά χρυσού, σύμφωνα με το newsmax

Ένα πρόσφατο βράδυ, αρκετοί πελάτες έκαναν ουρά για να αγοράσουν χρυσά νομίσματα, εισάγοντας τις πιστωτικές τους κάρτες στο μηχάνημα και επιλέγοντας στη συνέχεια το βάρος του νομίσματος.

Οι πελάτες τοποθετούν τις πιστωτικές τους κάρτες στο μηχάνημα και επιλέγουν το βάρος του νομίσματος.

 

 

«Η όλη συναλλαγή πήρε λιγότερο από ένα λεπτό. Άρα, όποιος ψάχνει για επένδυση, νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προμηθευτεί χρυσό», δήλωσε πελάτης που στάθηκε στην ουρά του ΑΤΜ για να αγοράσει χρυσά νομίσματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ