Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο μας φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης και μας βάζει πάλι σε πειρασμό! Αλλά δεν βαριέστε, Κυριακή είναι και το γλυκό επιβάλλεται!

ΥΛΙΚΑ

4 κούπες γάλα
1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος
3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους
1/2 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας σιμιγδάλι
2 τεμάχια από ξύσμα λεμόνι
φύλλο κρούστας
   



ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πέρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το γάλα μαζί με την ζάχαρη και το τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας, βάζοντας να αρχίσει να πάρει βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το γάλα, ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια.
Μόλις ζεσταθεί πολύ το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ξύσμα από το λεμόνι, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να δέσει η κρέμα.
Μόλις βγάλουμε από την φωτιά, την κατσαρόλα με την κρέμα, ρίχνουμε μέσα το φρέσκο βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να απορροφήση το βούτυρο.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε βούτυρο για τα φύλλα κρούστας.
Σε ταψί αλείφουμε με βούτυρο παντού με ένα πινέλο και ξεκινάμε την διαδικασία με τα φύλλα
Ένα ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και το τοποθετούμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί και όταν φτάσουμε σε 7 φύλλα ρίχνουμε μέσα την κρέμα.
Τα φύλλα που περισεύσουν από το ταψί τα γυρίζουμε προς τα μέσα.
Συνεχίζουμε με άλλα 8 φύλλα βουτυρομένα πάνω από το ταψί
Τέλος κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα φύλλα που περισσεύουν και με το πινέλο βουτυρόνουμε παντού ακόμη και στα τοιχώματα του ταψιού.
Το χαράζουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
Το ψήνουμε αμέσως στους 190C για 25 λεπτά πάντα με την επίβλεψή μας.
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να γίνει σιρόπι.
Μόλις πάρει βράσει μετράμε 7 λεπτά και είναι έτοιμο.
Μόλις ψηθεί το γαλακτομπούρεκο και το βγάλουμε από τον φούρνο αλείφουμε από πάνω με λιωμένο βούτυρο γάλακτος, με το πινέλο.
Ρίχνουμε με μια κουτάλα το ζεστό σιρόπι, στο ζεστό γαλακτομπούρεκο και είναι έτοιμο.
Μόλις αρχίσει να κρυώνει, το σερβίρουμε.


Who is Who



Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ