Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές και καταιγίδες - Που και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιριών...

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η μεταβολή αυτή οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό, που δημιουργήθηκε στον Κόλπο της Γένοβας με την ονομασία "Denise" και το οποίο πρόκειται να κινηθεί ανατολικά προς τη βόρεια Αδριατική και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια. Το σύστημα αυτό συνοδεύεται από μετωπική δραστηριότητα και παράλληλα θα προκαλέσει τοπικές χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

1. Από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Καστελλορίζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιριών

Διαδοχικά κύματα κακοκαιριών αναμένουμε αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ένα κύμα κακοκαιρίας από τη δυτική Ευρώπη έχει φτάσει ήδη στην Ιταλία, όπου σημειώνονται βροχές και το οποίο αργότερα σήμερα θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με τον καιρό να επιδεινώνεται αρχικά στη δυτική Ελλάδα.

Ιδιαίτερη προσοχή, ωστόσο, χρειάζεται η Τετάρτη. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται προς τη δυτική χώρα και κυρίως από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικά, με την κακοκαιρία να χτυπά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ θα κάνει και ένα πέρασμα από το εσωτερικό της χώρας, όπου θα διασπαστεί από τον οροσειρά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ