Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς: Φτωχότεροι κατά 202,5 δισ. δολάρια

Τα μισά της χασούρας είναι του Μασκ

Η περιουσία του συνιδρυτή της Tesla έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων καταρρέουν. Η απώλεια πλούτου του Έλον Μασκ το 2022 ξεπερνά για πρώτη φορά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του συνιδρυτή της Tesla έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων καταρρέουν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του μειώθηκε κατά 100,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, αλλά, παρότι έχασε περισσότερα από άλλους δισεκατομμυριούχους, διατήρησε την πρώτη θέση μεταξύ των πλουσιότερων κατοίκων του πλανήτη. Η καθαρή περιουσία του Μασκ εκτιμάται στα 169,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις 21 Νοεμβρίου, ο Μασκ ήταν 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια «φτωχότερος» καθώς οι μετοχές στην Tesla έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Στα «χνάρια» του ακολουθεί και ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon. Η περιουσία του έχει πέσει στα 116 δισεκατομμύρια δολάρια, έχασε 76,7 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους. Ο Μπέζος, κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, βρίσκεται τώρα στην τέταρτη θέση.

Η περιουσία του Bernard Arnault, του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ευρώπη και τη Γαλλία, μειώθηκε επίσης κατά 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος στα 157 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Arnault βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Το αφεντικό της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, βρίσκεται επίσης στην 5η θέση της πλουσιότερης λίστας με απώλειες 25,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Ο Γκέιτς έχει επί του παρόντος διατηρεί καθαρή περιουσία 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ