Virginia McLaurin: Πέθανε σε ηλικία 113 ετών η γυναίκα που είχε γίνει viral όταν χόρεψε με τους Obama στον Λευκό Οίκο (φωτό & βίντεο)

Σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 113 ετών η Virginia McLaurin, η υπερήλικη γυναίκα που είχε γίνει viral όταν είχε χορέψει το 2016, με το τότε προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ Barack και Michelle Obama, στον Λευκό Οίκο.

Ο γιος της  Felipe Cardoso Jr είπε την περασμένη Τρίτη, ότι πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο σπίτι της στο Olney του Μέριλαντ.

«Αναπαύσου εν ειρήνη Virginia. Ξέρουμε ότι είσαι εκεί πάνω και χορεύεις» έγραψαν σε ανάρτησή τους στο Twitter οι Oabama.

 

 

Όπως αναφέρει το npr.org η υπεραιωνόβια γυναίκα είχε βρεθεί στον Λευκό Οίκο για μια δεξίωση - αφιερωμένη στον Μήνα Μαύρης Ιστορίας. Τότε ήταν 106 ετών. «Πίστευα πως δεν θα ζήσω για να δω την ημέρα που μπήκα στον Λευκό Οίκο. Είμαι πολύ χαρούμενη» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων η Virginia.

«Ένας μαύρος πρόεδρος. Μια μαύρη σύζυγος! Και είμαι εδώ για να γιορτάσω την ιστορία των Μαύρων. Ναι, γι' αυτό είμαι εδώ».

 

 

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral στα social media και έκανε τον γύρο των μέσων ενημέρωσης με την McLaurin να λέει τότε στους δημοσιογράφους «μπορώ να πεθάνω ευτυχισμένη».

Γεννημένη ς στις 12 Μαρτίου 1909, στη Νότια Καρολίνα η McLaurin μεγάλωσε σε μια εποχή που ο  φυλετικός διαχωρισμός ήταν ευρέως διαδεδομένος σε όλες τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1941 μετακόμισε στην Ουάσιγκτον και για δεκαετιέες έκανε  εθελοντισμό σε σχολικές αίθουσες, ενώ έγινε και ανάδοχη γιαγιά.

Το 2013, έλαβε ένα βραβείο εθελοντικής κοινωφελούς εργασίας από τον δήμαρχο Vincent C. Gray. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ