Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο στόχος παραμένει ίδιος, να γίνω Νο1 – Αφήνει πίσω την ήττα από τον Τζόκοβιτς και ετοιμάζεται για το Μεντβέντεφ

Θέλει δύο νίκες πλέον στο ATP Finals για να συνεχίσει

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς στον πρώτο του αγώνα στο πλαίσιο των ATP Finals. Για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα ο Σέρβος νίκησε τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος καλείται, πλέον, στη συνέχεια να κάνει δύο νίκες αρχής γενομένης από το αυριανό ματς με τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ.

«Είναι ξεκάθαρο πως ήθελα να ξεκινήσω με νίκη, αλλά θέλω να κρατήσω μια αισιόδοξη στάση» είπε μετά τον αγώνα με τον Τζόκοβιτς και πρόσθεσε: «Αυτή η ήττα θα με κάνει να έχω ακόμα περισσότερο κίνητρο στα δυο επόμενα παιχνίδια και το βασικό από την αρχή, ήταν να απολαύσω τους αγώνες μου εδώ. Το να περάσω καλά είναι έτσι κι αλλιώς η πρώτη μου προτεραιότητα, ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα.»

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς μίλησε και για το στόχο του να ανέβει στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, λέγοντας πως δεν θέλει να του γίνει έμμονη ιδέα: «Είναι όνειρο και ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Δεν βιάζομαι όμως να βρεθώ εκεί και, για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως κάποια μέρα θα τα καταφέρω να είμαι εκεί. Αυτό που χρειάζεται να κάνω είναι να συγκεντρωθώ στο τένις μου, στη βελτίωσή μου και να μην έχω εμμονή με το Νο 1».

Τα στατιστικά με τον Μεντβέντεφ

Με τον Μεντβέντεφ θα αναμετρηθεί για 11η φορά και προηγείται με 7-3 στις νίκες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια το rivalry είναι πολύ ισορροπημένο, με τον Τσιτσιπά μάλιστα να έχει κερδίσει τις 3 από τις 5 τελευταίες συναντήσεις τους. Πιο πρόσφατη ήταν για τα ημιτελικά του Cincinnati Masters πριν 3 μήνες, με τον Τσιτσιπά να επικρατεί με 7-6 (6), 3-6, 6-3.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (16/11):

Κεντρικό γήπεδο

12:30 Koolhof/Skupski [1] v. Mektic/Pavic [4]

15:00 Andrey Rublev [6] v. Novak Djokovic [7] COSMOTE SPORT 6HD

19:30 Dodig/Krajicek [5] v. Kokkinakis/Kyrgios [8]

22:00 Stefanos Tsitsipas [2] v. Daniil Medvedev [4] COSMOTE SPORT 6HD

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ