Η Δωροθέα Μερκούρη για τον χωρισμό με τον πρώην σύζυγό της: «Εάν δεν σου αρέσει η ιταλική κουζίνα, δεν μπορούμε να είμαστε μαζί» (βίντεο)

Τι είπε για τις κόρες της;

Καλεσμένη στην εκπόμπη «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» ήταν η Δωροθέα Μερκούρη, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά για την προσωπική της ζωή, τις κόρες της και την αγάπη της για την μαγειρική. 

«Μου λείπει πάρα πολύ η οικογένειά μου. Έχω την αδερφή μου εδώ και είναι ωραίο αυτό. Πάω συχνά στην Ιταλία, αν βαφτίζεται κάποιο παιδί πάω πρώτη. Οι κόρες μου μιλάνε πολύ καλά ιταλικά, όπως και ελληνικά» είπε η  Ελληνο-Ιταλίδα ηθοποιός και μοντέλο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Σεργουλόπουλου για το έαν αληθεύει ότι χώρισαν με τον πρώην σύζυγό της γιατί δεν του άρεσε η η σάλτσα πομοντόρο που φτιάχνει, απάντησε: 

 «Είναι αλήθεια. Εάν δεν σου αρέσει η ιταλική κουζίνα, η μεσογειακή κουζίνα, δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. Είναι ένα από τα τεστ που κάνω στον άλλον. Αυτό, και με τα ζωάκια. Δεν μπορώ να τρώει πολύ κρέας, δεν είμαι τελείως εναντίον, αλλά δεν τρώω τόσο».

Και πρόσθεσε ακόμα: «Αποφασίσαμε να μην είμαστε πια μαζί με τον πρώην σύζυγό μου γιατί ήθελα να γυρίσω (από τη Νέα Υόρκη) στην Ευρώπη, να μεγαλώσουν τα κορίτσια μου μεσογειακά.

Δεν ξέρω εάν ήτα σωστό, εκείνη τη στιγμή ήθελα να γυρίσω πίσω. Τότε η Αμερική άρχιζε να γίνεται όλο αυτό που είναι σήμερα η Ευρώπη. Τελικά ήρθα στην Ελλάδα και άλλαξε και εκείνη. Άλλαξε ο κόσμος ολόκληρος [...] Ήταν δύσκολη η απόφαση να φύγω από την Αμερική, δεν το καταλάβαινα ότι θα το κάνω μόνη μου. Δεν πας Σαββατοκύριακο. Προσπαθούσαμε με τον μπαμπά τους να έχουμε μία υγιή σχέση από απόσταση».

Σημειώνεται ότι ο πρώην άντρας της είναι από την Ολλανδία και το ζεύγος έχει αποκτήσει μαζί δύο πανέμορφες κόρες, την Γαία και την Ηλέκτρα. 

«Δε νομίζω ότι είναι ασφαλής πια ο κόσμος πουθενά. Αυτό που νόμιζα ότι θα ‘ναι ασφαλής η Ελλάδα, τελικά δεν είναι. Ήμουν γενικά πάντα μια μάνα που φοβότανε» είπε η Δωροθέα Μερκούρη για τις κόρες της και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι σίγουρα τώρα μιλάνε πιο πολύ οι γυναίκες και οι άντρες αλλά είναι περισσότερες και οι παρενοχλήσεις».

Όσο για το τι πιστεύει για την ομορφιά σχολίασε: «Καμιά φορά η ομορφιά είναι ασπίδα. Πολλά κορίτσια έχουν μάθει από μικρά να προστατεύονται. Δεν είναι καλό για ένα παιδί να ακούει μόνο πόσο όμορφη είσαι, όσο κι αν νομίζουμε ότι είναι κολακευτικό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ