Για να πάει κάποιος στον πλανήτη Άρη, θα πρέπει πρώτα να περάσει από τα Κανάρια Νησιά – Εκεί εκπαιδεύονται οι αστροναύτες της ESA (βίντεο)

Η επίσκεψή τους εκεί έχει να κάνει με τη γεωλογία

Μπορεί να μην είναι η σελήνη ή ο Άρης, ωστόσο το ισπανικό νησί Λανθαρότε, που ανήκει στα Κανάρια Νησιά στον Ατλανικό Ωκεανό, προσφέρεται για την εκπαίδευση αστροναυτών της ESA. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στο νησί είναι σχεδιασμένο για να προετοιμάζει αστροναύτες για εξερευνητικές αποστολές σε άλλους πλανήτες.

Αστροναύτες έφτασαν στο νησί για μια εβδομάδα εκπαίδευσης στο πλαίσιο του μαθήματος γεωλογίας της ESA με την προσέγγιση Pangea.

Η προσέγγιση Pangea είναι απλή: μάθετε να κοιτάτε άλλους πλανήτες κοιτάζοντας τη Γη. Κατά τη διάρκεια εβδομάδων δύσκολων μαθημάτων, οι ταξιδιώτες του διαστήματος συγκεντρώνουν πλήθος γνώσεων για την πλανητική γεωλογία και μαθαίνουν πώς να είναι τα μάτια και τα αυτιά των επιστημόνων στο πεδίο.

Για πέμπτη φορά, αυτό το νησί είναι το ένα σκέλος μιας εκστρατείας που οδηγεί τους αστροναύτες σε τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη, όπως το φαράγγι Bletterbach στην Ιταλία, ο κρατήρας Ries στη Γερμανία ή ένα νορβηγικό φιόρδ στο Lofoten.

Το Lanzarote είναι ένα υπαίθριο μουσείο για να μάθουν τις γεωλογικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ ηφαιστειακής δραστηριότητας και νερού – δύο βασικοί παράγοντες στην αναζήτηση ζωής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ