Καρπάτσιο λαβράκι από τον σεφ μας Βασίλη Παπαζαχαρίου για να γλύφετε και τα δάχτυλα σας!



ΥΛΙΚΑ

1 τεμ φιλέτο από λαβράκι
Ξύσμα lime 20 γρ
Χυμός λεμόνι 30 ml
Χυμός πορτοκαλί 30 ml
Σχινοπρασσο 3 τεμ ψιλοκομμένο
Κολιανδρο 6 φύλλα ψιλοκομμένα
1/2 Ντομάτα ξεφλουδισμένη κ κομμένη σε ζάρι
1 πρεζα ζάχαρη
1 πρεζα αλάτι
50 ml ηλιέλαιο
25 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας εκτός απο τα λάδια σε ένα σκεύος και τα βαζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12  ώρες.

Κατόπιν αφαιρούμε από την μαρινάδα το λαυράκι και το τοποθετούμε σε ένα σκεύος με το λάδι για άλλες 8 ώρες.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε!

Who is Who


 
Μάιος 2006 – Σήμερα


    Chef de cuisine στο Piu Verde
Στρατηγού Παπάγου και 8ης Μεραρχίας– Άλσος Παπάγου.

Executive chef, Ξενοδοχείο ASTORIA 4 ⃰, Budva  Μαυροβούνιο και Hotel HEMERA 5 ⃰, Podgorisa Μαυροβούνιο.

Executive chef, Εστιατόριο VASSILIKOS, Καμάρι Σαντορίνη, με διάκριση στο Greek guide «καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου εστιατορίου», Καλοκαίρι 2013.
      
Ιαν. ’05 – Απρ. ‘05    Chef de cuisine στο BREEZE
(Όμιλος Καστελλόριζο) Βάρκιζα
      
Σεπτ. ’04 – Δεκ. ‘04    Chef de cuisine στο Kitchen Bar
Λεωφ. Ποσειδώνος 3 - Καλαμάκι
      
Μάιος ’04 – Αύγ. ‘04    Sous chef στο BEBEK club
Λεωφ. Ποσειδώνος 3 - Καλαμάκι
      
Ιαν. ’04 – Απρ. ‘04    Sous chef στους Ορίζοντες Λυκαβηττού
Λόφος Λυκαβηττού
(Διάκριση Χρυσού Σκούφου του ιδίου έτους)
      
Οκτ. ’03 – Δεκ. ‘03    Α΄ Μάγειρας στους Ορίζοντες Λυκαβηττού
Λόφος Λυκαβηττού
      
Ιούλ. ’03 – Σεπτ. ‘03    Chef de cuisine στις Νηριήδες
Πυθαγόρειο – Σάμος
      
Μαϊος ’03 – Ιουν. ‘03    Chef de cuisine στην Αίγλη
Ζάκυνθος
      
Σεπτ. ’02 – Απρ. ‘03    Chef de partie στους Ορίζοντες Λυκαβηττού
Λόφος Λυκαβηττού
(Διάκριση Χρυσού Σκούφου του ιδίου έτους)
      
Mάιος 02 – Σεπτ. 02
    Demi chef – chef de partie στη Santa Barbara
Kέφαλος – Κως
      
Νοεμ. ‘01 – Απρ. ‘02

    Demi chef – chef de partie  στο MEZZO MEZZO
Λεωφ. Συγγρού – Αθήνα
(Διάκριση Χρυσού Σκούφου του ιδίου έτους)
                        
Σεμινάρια:

Φεβρ.  11


Οκτωβ. 09


Οκτωβ. 08
   

«Σεμινάριο Μοριακής Γαστρονομίας», Λεμεσός, Κύπρος.

Ημερίδα με θέμα «Ζεστό παγωτό και Μοριακή Ζαχαροπλαστική».

Σεμινάριο στην Ανκόνα Ιταλίας με θέμα «Μεσογειακές συνταγές και παρασκευή τυριών»      

Mαρ. 05   
Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Valhrona με θέμα «Ποικιλίες σοκολάτας και décor γλυκών».      

Ιαν. 2002


Φεβρ. 2002


Μαρ. 2002


   
-     «Κουζίνα από το Μεξικό»
Maria Eugenia Lazcano
AL ANDAR (Πολιτισμός & Γλώσσα Λατινικής Αμερικής & Καραϊβικής).

-     «Κουζίνα από το Περού»
Carmela Mesa de la Cruz
AL ANDAR (Πολιτισμός & Γλώσσα Λατινικής Αμερικής & Καραϊβικής).

«Τα Χόρτα – Γνωριμία & Σύγχρονες Συνταγές»
LE MONDE


      
Εκπαίδευση:
    Πτυχίο CHEF,  LE MONDE,  Ιούνιος 2002      
          
Ξένες Γλώσσες:    Αγγλικά,  Γαλλική Μαγειρική Ορολογία       
           

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ