Ανακούφιση για την πρώην πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας - Ο άντρας της πέρασε με την τρίτη τις εξετάσεις για να δίνει δικηγόρος

Φοβόταν ότι έπρεπε να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ευχάριστα νέα για την πρώην πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας  αφού ο σύζυγός της Κέι Κομούρο, πέρασε επιτέλους τις εξετάσεις υποψήφιων δικηγόρων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης όπου το ζευγάρι μένει τον τελευταίο, σχεδόν ένα χρόνο.

Όπως αναφέρει το pointdevue.fr αυτή ήταν η τρίτη προσπάθεια για τον νεαρό άνδρα που φοβόταν ότι έπρεπε να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση άλλης μίας αποτυχίας. 

Η σκληρή δουλειάόμως πάντα αποδίδει. Η Επιτροπή Νομικής Αναθεώρησης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δημοσίευσε, στις 20 Οκτωβρίου 2022, τα αποτελέσματα της συνόδου του Ιουλίου. Ο σύζυγος της πρώην πριγκίπισσας είναι μεταξύ των τυχερών που πέρασαν τις εξετάσεις.

Η Μάκο, μεγαλύτερη κόρη του διαδόχου της Ιαπωνίας Ακισίνο και της πριγκίπισσας Κίκο, άφησε την Ιαπωνία και εγκατέλειψε τον βασιλικό της τίτλο αφού παντρεύτηκε πέρυσι τον αγαπημένο της, συμφοιτητή της στο Κολλέγιο. Το ζεύγος μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2021.

Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ο Κέι σπευσε να επικοινωνήσει με τον πρώην εργοδότη του, τον δικηγόρο Okuno Yoshihiko για να μοιραστεί τα ευχάριστα νέα, ανέφερε το NHK.

 «Αυτή τη φορά τα κατάφερα. Είμαι πλέον μέλος της κοινότητας των δικηγόρων. Σου το χρωστάω πραγματικά αυτό και θα σπουδάσω περισσότερο για να γίνω δικηγόρος. Είμαι πολύ χαρούμενος. Σας ευχαριστώ πολύ» του είπε στο τηλέφωνο.

 Η Μάκο ξέρει ότι ο  Yoshihiko έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του συζύγου της. Συγκεκριμένα τον βοήθησε να εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να σπουδάσει στη νομική.

Ο Κομούρο ργάζεται επί του παρόντος ως νομικός βοηθός στο Lowenstein Sandler.

*Φωτογραφίες: SIPA POOL, JAPAN POOL VIA JIJI PRESS POO, JIJI PRESS via ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ