Υπόθεση Κολωνού και στη Βρετανία: 24 άνδρες βίαζαν και εξέδιδαν 13χρονη για 4 χρόνια

Ο εφιάλτης στο Μπράντφορντ διήρκεσε 4 χρόνια

Μια ακόμα ιστορία φρίκης με θύμα μια 13χρονη που βίαζαν και εξέδιδαν 24 άνδρες για 4 ολόκληρα χρόνια αποκαλύφθηκε στη Βρετανία

Συγκεκριμένα συγκλονισμένη η κοινή γνώμη της χώρας παρακολουθεί τις πληροφορίες που διαρρέει η αστυνομία του Μπράντφορντ για την απαγγελία κατηγοριών στους 24 άνδρες για βιασμό, μαστροπεία και σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος της 13χρονης για το χρονικό διάστημα 2007 και 2011. Οι 24 κατηγορούμενοι είναι ηλικίας από 32 ως 63 ετών (κυρίως μουσουλμάνοι), ενώ πολλοί από αυτούς έχουν οδηγηθεί ήδη ενώπιον της δικαιοσύνης. Ήδη πέντε άνδρες εξ αυτών εμφανίστηκαν στο δικαστήριο του Μπράντφορντ στις 14 Σεπτεμβρίου, άλλοι πέντε στις 21 Σεπτεμβρίου, έξι στις 23 Σεπτεμβρίου και επτά στις 30 του ίδιου μήνα.

 

 

Οι έρευνες συνεχίζονται και δεν αποκλείεται οι βρετανικές Αρχές να φτάσουν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων, σε μια υπόθεση που ερευνάται εδώ και μήνες και έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα. Πέραν ωστόσο της σεξουαλικής κακοποίησης του συγκεκριμένου κοριτσιού, η υπόθεση κατά τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αφορά το λεγόμενο «Grooming Jihad», ένα παγκόσμιο ζήτημα που έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επί της ουσίας αφορά ισλαμιστές που αρπάζουν νεαρά κορίτσια και γυναίκες, εκμεταλλεύονται το ότι είναι ευάλωτα άτομα και χρησιμοποιούν τον βιασμό ως μέσο για να τις τιμωρούν και να τις κρατούν αιχμάλωτες ή να τις ελέγχουν.

Μόνο το 2020, η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε 32 άνδρες για πάνω από 150 σεξουαλικά αδικήματα κατά 8 ανήλικων έφηβων στο Δυτικό Γιορκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ